BIST 9.559
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.475,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter ve Google güçlerini birleştiriyor

Haber içeriklerinin dağıtımı konusunda Facebook ve Apple gibi teknoloji devleriyle başlayan yarışa Google ve Twitter da dahil oluyor.

Abone ol

Mobilde güçlerini birleştiren iki şirket, Facebook’un bir süre önce tanıttığı “Instant Articles” benzeri yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Google ve Twitter’ın haber içeriği projesi bugün “hızlandırılmış mobil sayfalar” (kısaca “HMS” diyebiliriz) adıyla anılıyor. Kullanıcıların Google araması ya da Twitter üzerinden bir bağlantıya tıkladığında, sayfanın açılmasını beklemek yerine içeriği anında açılan bir pop-up bir pencerede görmesini sağlıyor.

Facebook’tan farklı olarak Google ve Twitter içerikler için yer sağlamıyor. Bunun yerine kullanıcılara yayıncıların ön bellekte tutulan sayfalarından bir enstantane gösteriliyor. HMS’nin bir diğer önemli farkı da yayıncılık araçlarının açık kaynak kodlu olarak geliştirilmesi. Bu, projenin doğrudan rakip bir kanal olarak konumlanmayacağının işareti olabilir. Zira projenin “Instant Articles” ya da Apple News gibi markalı bir şekilde piyasaya sunulmayacağı da notlar arasında.

Re/code’un konuyla ilgili bilgisi olan birden fazla kaynağa dayandırdığı haberde, rojenin bu sonbaharda birkaç yayıncının katılımıyla tanıtılması planlanıyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok.