BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter ve Facebook yasaklandı mı?

Twitter ve Facebook kullanıcılarının bir bölümü, sosyal medya ağlarına dün akşam saatlerinden itibaren ulaşamadı.

Abone ol

Twitter ve Facebook'ta dün akşam saatlerinde başlayan yavaşlama, sosyal medya kullanıcılarını isyan ettirdi. Dün gece Türkiye genelinde yaşanan protestolarla birlikte başlayan yavaşlama, Twitter ve Facebook için yasaklama kararı alındığı iddialarını gündeme getirdi.

Twitter ve Facebook için henüz giriş yasağıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Herhangi bir yasak kararının bulunmamasına rağmen özellikle twitter ve Facebook'a kullanıcıların büyük bir bölümü dün akşam saatlerinden itibaren ya sosyal medya ağlarına ya ulaşamadı ya da çok yavaşlama nedeniyle kullanamadı.

YASAK KARARI YOK

Bu arada çeşitli programlar aracılığıyla ya da DNS değişikliğiyle ilgili sosyal medya platformlarına giriş yapan kullanıcılar, Twitter'daki sorunu mahkeme kararına bağladı. Twitter kullanıcıları tarafından oluşturulan #TwitterBlockedİnTurkey tagı kısa sürede en çok konuşulanlar listesine girerken, yasakla ilgili de herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Yeni yasal düzenlemelerle birlikte mahkeme kararı olmadan herhangi bir web sitesi 24 saat süreyle yayını durdurulabiliyor.

twitter.20150909014332.jpg