BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  GÜNCEL

Twitter Türkiye'ye O'nun için gelmiş!

Twitter'ın üst düzey yönetimini Türkiye'ye getiren Twitter yasağı değil, Cumhurbaşkanlığı'nın aracılığı olmuş.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Twitter heyetinin Cumhurbaşkanlığı'na "nezaket" ziyaretinde bulunduğunu, bunun nedeninin ise, Köşk'ün heyetin Türkiye'ye gelmesinde oynadığı "köprü rolü" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mayıs 2012'de ABD'ye yaptığı gezi sırasında bizzat Twitter'ı ziyaret ettiğine, bu açıdan şirket ile bir iletişim bulunduğuna dikkat çeken Yetkili, şöyle konuştu:

"Twitter ile yaşanan anlaşmazlık üzerine, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, bu ilişkiyi kullanarak, Twitter'la iletişime geçtik. Şirkete, Türkiye'ye bir heyet göndermelerinin, BTK ve TİB ile doğrudan temas etmelerinin iyi olacağını söyledik."

Hürriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Twitter heyetinin Çankaya Köşkü'ne yaptıkları ziyaret sırasında ise, yaşanan sorunların hiç görüşülmediğini, Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter heyetinin Ankara'ya gelmesine katkısından ötürü bir "nezaket ziyareti" olduğunu vurguladı.

GÜL TWİTTER'I ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Mayıs 2012'deki ABD ziyareti sırasında Twitter'ı da ziyaret etmişti. Gül, Twitter binasındayken eşi Hayrunnisa Gül, geziye katılan gazeteciler ve Twitter görevlileriyle çektirdiği fotoğrafları da Twitter hesabından paylaşmıştı.