BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter kullanıcılarına kötü haber!

Ankara 15. İdare Mahkemesi yasağı kaldırdı ama yeni yasaklar yola çıktı.

Abone ol
Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, twitter'e getirilen yasağın, yasalara aykırı olduğunu söyledi. Ankara 15. Bölge İdare Mahkemesi'nin kararına rağmen TİB'in başka mahkeme kararlarını bahane ederek yasağı sürdürebileceğini ifade eden Ergün, idarenin Youtube için de benzer bir karar alabileceğini söyledi.

Ankara 15. Bölge İdare Mahkemesi'nin twitter kararı, kullanıcıları sevindirse de Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün umutlu konuşmadı. Ankara 15. İdare Mahkemesi kararının, TİB'in kapatmaya dayanak gösterdiği davalar için geçerli olduğunu hatırlatan Ergün, iktidar istediği sürece, yeni mahkeme kararlarıyla twitter'ı istediği sürece kapalı tutabileceğini iddia etti.

15. Bölge İdare Mahkemesi'ne twitter yasağının kaldırılması için açılan davada, kendisinin de müdahil olduğunu söyleyen Ergün, mevcut yasalar nezdinde TİB'in hukuki çiğnediğini söyledi. Ergün şöyle konuştu:

"Elimizde mevcut bir kanuni düzenleme var. Yasanın emrettiği şey, sitenin tamamının engellenmek yerine suç unsuru taşıdığı iddia edilen URL'nin engellenmesidir. TİB ise bunu yapmak yerine twitter'ın tamamına erişimi durdurmuştur. Hatta bununla da yetinmeyip, elektronik anlamda büyük bir ayıba imza atarak DNS'leri engellemiştir. Mesele demek ki bir kaç hesap değil tiwitter'ın tamamıyla ilgilidir. Ne yazıkki hukuk çiğnenmektedir. Dernek olarak konunun takipçisi olacağız; ancak açıkça söylemek istiyorum ki iktidar bu konudaki tavrını değiştirmedikçe bu yasak devam edecektir. Umut ediyorum benzer bir karar Youtube için alınmaz."