BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  DÜNYA

Twitter: Gerekirse Trump'ı engelleriz!

Twitter, yaptığı bir açıklama ile adeta ABD'nin başkanı Donald Trump'a meydan okudu.

Abone ol

Twitter, yaptığı bir açıklama ile adeta ABD'nin başkanı Donald Trump'a meydan okudu. Twitter kullanan hiç kimsenin başka bir kullanıcıdan üstün olmadığını belirten firma, ''gerekirse onu da engelleriz'' açıklamasında bulundu.

Twitter, tarafsız bir imaj çizmek adına elinden geleni yapan bir sosyal paylaşım platformu. Trump'ın sürekli olarak insanlara hakaret etmesi ve tehditler savurması haliyle toplumu rahatsız ediyor. Bu nedenle şirket yöneticilerinden Jack Dorsey, hiç bir kullanıcının bir diğerinden üstün olmadığının altını çizdi.

Jack Dorsey, yaptığı açıklamada; “Benim rolüm soru sormak ve tarafsız olduğumuzdan emin olmaktır. Kamu yararını gözetmek adına hizmet şartlarımızı sürekli güncelliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Twitter: Gerekirse Trump'ı engelleriz!: Daha öncesinde de toplu temizlik gerçekleştiren Twitter, platform üzerinde olumsuz etki oluşturabilecek tüm etkenleri ortadan kaldırmak istiyor. Bu çalışmalara rağmen kutuplaşma, ırkçılık, hakaret veya küfür, savaş tehditleri hala Twitter üzerinde kol gezmekte.

Bu konuda Twitter daha ne gibi çalışmalar yapabilir bilmiyoruz ancak bu tarz içeriklerin sonu gelmeyecek gibi anlaşılan. Trump'ın bu konu hakkında nasıl bir tepki vereceğini merakla bekliyoruz. Aslında şimdiden nasıl bir yaklaşım göstereceğini tahmin etmek o kadar da zor değil.

Kaynak: Teknolojioku