BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuzla’ya Rüya Gibi Marina Projesi

Türkiye ve dünyanın gözdesi olacak Tuzla Viaport Marina görücüye çıktı. Yılda 25 milyon turisti ağırlayacak marinaya havaray ile ulaşım sağlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projenin 1 yıl sonra biteceğinin sözünü aldı.

Abone ol

Türkiye ve dünyanın gözdesi olacak Viaport Marina görücüye çıktı. Yılda 25 milyon turisti ağırlayacak marinaya havaray ile ulaşım sağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı , projenin 1 yıl sonra biteceğinin sözünü aldı.
Yıllar öncesinin yazlık mekânı, az katlı yaşamın model bölgesi Tuzla, 400 bine çıkması beklenen nüfusuna Viaport Marin projesini hediye ediyor. Via Properties tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edilen Viaport Marin projesi, 570 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor. 5 çıpalı marina konseptinin uyarlandığı projede, unutulmaya yüz tutan balıkçı barınakları yeniden inşa ediliyor. Tuzla halkının yararlanabileceği sosyal alanlardan oluşan projede, 150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina, adacıkların üzerine yerleştirilmiş otel ve Tuzla halkı ile yat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari üniteler yer alacak. Yeşil alanlar, dev bir park ve oyun alanlarıyla 7’den 70’e herkese hitap edecek Viaport Marin, Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen deniz oteliyle de fark yaratmaya hazırlanıyor. Ulaşım ağının geliştirilmesi ile mesafelerin kısaldığı İstanbul’da Tuzla, sanayi bölgesinden de arınarak yeni yaşam merkezi haline geliyor.

10 Bin Metrekarelik Deniz Suyu Havuzu
Çırağan Sarayı'nda düzenlenen projenin lansmanına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve davetliler katıldı.
Bugüne kadar hayata geçirdikleri konsept projelerle adını duyuran Via Properties’in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Tuzla’da dünya standartlarında ve yine Türkiye’de ilk olan bu projeyi hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu proje hem yerli hem yabancı misafirlerimize hediye olacak. İstanbul’da deniz keyfi artık Tuzla’da yaşanacak. Denizin üzerinde alışveriş yapacak ziyaretçiler, isterlerse otelde konaklayacak, isterlerse de 10 bin metrekarelik deniz suyundan oluşturulacak yüzme havuzunda yüzecekler” dedi. Türkiye’de yine çok ses getirecek bir projeye imza attıklarını belirten Bayraktar, “ Turizme çok büyük katkı sağlayacağız. Turistler Tuzla Marin’i görmeden İstanbul’dan ayrılmayacak.  1980’lerin sonuna kadar balıkçılığın merkezi olan Tuzla, eski ihtişamını geri kazanacak. Bu proje bizim İstanbul’a ve İstanbullulara hediyemiz olacak” diye konuştu.

Başkan Yazıcı’dan Işık, Ses Ve Su Oyunları Alanı Müjdesi
Programda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Deniz deyince akla Tuzla gelsin dedik. Deniz Harp Okulu, Denizcilik Fakültesi bulunduran bir Tuzla vardı. Tarihi Tuzla’yı koruyoruz ve yeni yaşam alanları ile büyüyen bölgede deniz üstünde bir alan kurma çabasındayız. En az 2 bin 500 insan çalışacak ve Tuzla’ya yeni bir istihdam kazandıracak. Her zaman bize destek olan ağabeyimiz Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum. Bir müjdeyi daha veriyorum. O bölgede ışık ses ve su oyunlarının olacağı bir alanı projeye ekledik" şeklinde konuştu.

Projeye Havaray İle Ulaşım
Tuzla’yı yenileme projelerinden birinin ulaşım olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bölgeye iki ayrı metro hattı ve havaray getireceğiz. Viaport Marin İstanbul’un çok önemli bir aktivite merkezi olacak. Yılda 25 milyon insan buraya gelecek” dedii. 

Tuzla, 4 Mevsim Yaşanan Turizm Merkezi Olacak
Projenin plajlar, sergi alanları, gezi alanları ve marinasıyla İstanbul’un cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Topbaş, “Projeyi Asya ve Avrupa yakasından görmeye, yaşamaya metrolarla gelecekler. Turistler burada konaklamak isteyecek. Burası artık eskilerin yazlık mekanı değil, dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız” diye konuştu.

"Deniz Altı Treni Yapılabilir"
Projeye yeni projelerin eklenebileceğini belirten Topbaş, "Burada bir tren düşünün. Deniz altı treni, denize dalsın alttaki batıkları görsün. Deniz dibine ilk defa bir akvaryum yapın ve orada bir hareketlilik olsun. Bunlar yeni fikirlere açık olan yatırımcıların ortaya koyacağı projeler. İstanbul'un dünyadaki rekabet gücüne büyük katkı koyacak. Kentin en uç noktası gibi görünen Tuzla yeniden devreye giriyor. Cadde tramvayı var orada. O da katkı koyduğu zaman İstanbul'un nabzı orada atacak. Bu proje bütün dünya insanlarını etkileyecek ve model alınan bir proje olacak. Arzumuz bu şehirde yaşayanlar bu şehre hayranlık duysunlar ve diğer şehirlere imrenmesinler. İstanbul Vialand'dan sonra yeni bir alan daha kazanıyor. İstanbul dünyanın konuştuğu bir kent olsun diyorum" diye konuştu.