BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,65
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada renkli 19 Mayıs gösterileri

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tuzla'da renkli gösterilerle kutlandı

Abone ol

Mustafa Kemal Atatürk’ün 86 yıl önce Samsun’dan başlattığı kurtuluş mücadelesinin yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı renkli gösterilerle kutlandı

Tuzla’da resmi kutlamalar Tuzla sahilindeki tören alanında başladı.
Tören’in İlk bölümü Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere Türk Bayrağı çekildi.

Törenin ikinci bölümünde Gençlik ve Spor Müdürü Orhan Ayan gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i, Türk gençliğine emanet etmesinin boşuna olmadığını ifade ederek;” Çünkü gençlik, bir milletin çarpan yüreği, düşünen beyni ve işleyen koludur. Gençlik coşku, gençlik duygu, gençlik cesaret demektir. Gençlik milletin dinamosudur. Büyük Atatürk, Milli Kurtuluş savaşımızın başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı, bu duygu ve düşüncelerle Gençlik Bayramı olarak kabul etmiş ve Türk gençliğine armağan etmiştir.” dedi. . .

Törenlerde öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe hitabesini hep bir ağızdan okudular. Törenler sırasında şiirler okunurken, folklor ekipleri halk oyunlarını, orta öğretim okulları öğrencileri gösteri ekipleri de hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sundular. Törenler sırasında askeri birlikler gösteri yaptılar. Törenlerin sonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açılan yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okul takımlarına ödülleri verildi.

Törenlere İlçe Kaymakamı Mümin Heybet, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Garnizon Komutanı Tüm General Nazım Altıntaş, , Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca, İlçe Milli Müdürü Nazmi Yekrek katıldı.