BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,32
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada engelliler buluştu

Tuzla Belediyesi, ilçede yaşayan tüm engellileri İ.B.B, İ.G Kültür merkezinde bir araya getirdi.

Abone ol

Tuzla Belediyesi, Özel Gül bahçesi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçede yaşayan tüm engellileri İ.B.B, İ.G Kültür merkezinde bir araya getirdi. Merkezin kurucu müdürü Kemal Yazıcı yaptığı konuşmada özürlülere verdikleri desteklerinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’ye teşekkür etti. Konuşmanın ardından sunulan plaket törene katılamayan Demirci adına Tuzla belediyesi başkan yardımcısı Derviş Yücel kabul etti.

Tuzla Belediyesi Başkan yardımcısı Derviş Yücel’ de Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçede yaşayan engellileri bir araya getirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek “İnşallah tüm engelleri birlikte aşacağız” dedi. Engelliler için özel gayret ve çaba sarfeden Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci Tuzla'ya engelliler için eğitim ve rehabilitasyon merkezi kazandırmak ve engellileri aileleriyle birlikte eğitilerek topluma kazandırılması noktasında yer tahsisi ve girişimlerin yapılması talimatını verdiğinide müjdeledi.

İlçede şu ana kadar tespit edilen 300 engellinin bulunduğunu, bu engellilere Belediye tarafından tekerlekli sandalye, işitme cihazı, âmâ bastonu, hasta bezi sağlık hizmetleri, ilaç yardımı, ambulans hizmetleri, koltuk değneği gibi çeşitli yardımların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini belirtti. Belediye binasının hemen arkasında açılmış olan “Rehberlik Araştırma Merkezi”nin de engelli vatandaşlara psikolojik danışmanlık hizmeti verildiğini. “Engellilere sadece maddi yardım yetmiyor, bu kardeşlerimizin manevi desteğe de ihtiyaçları olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kardeşlerimizi yılda sadece bir gün değil her gün hatırlamalı, hiçbir zaman unutmamalıyız dedi.

İlçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen gece verilen konserle devam etti engelliler ve aileleri keyifli saatler yaşadılar.