BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.429,71
HABER /  GÜNCEL

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde yangın!

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bir boya imalat fabrikasında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi

Abone ol

TUZLA Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bir boya imalat fabrikasında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi ve yangınn çıktı.

Yaklaşık 2 saat sonra yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

ÇEVRE İLÇELERDEN EKİPLER GELDİ 

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki boya ve kimyevi madde imalatı yapılan bir fabrikada saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Yangına ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi ve Orhanlı İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının büyük olduğu anlaşılması üzerine bölgeye Tuzla, Pendik, Kartal, Yenişehir ve Dudullu'dan takviye ekipler sevk edildi.

DUMANLAR HER YANI SARDI

Kimyasal maddelerin yandığı öğrenilen fabrikadan yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan da görülebildi. Yangının fabrika içindeki bir patlama sonucu meydana geldiği iddia edilirken, işçiler kısa sürede fabrikadan tahliye edildi. Yangında dumandan etkilenenlere olay yerindeki ambulanslarda müdahale edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için üç ayrı koldan yangına müdahale ederken, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınabildi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR


Yangın çıkan fabrikada kimyevi madde olmasından dolayı çevredeki işçilerinde yangın bölgesinde maske taktı. İtfaiyenin soğutma çalışması devam ederken, yangının çıkış nedeni yapılan incelemenin ardından belirlenecek.