BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,61
ALTIN 2.491,39
HABER /  GÜNCEL

Tuvaletten öyle bir şey fışkırdı ki

Mersin'de inanılması güç bir olay yaşandı. Banyodan duydukları sese koşan evin sakinleri kapıyı açtıklarında gözlerine inanamadı.

Abone ol

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde şiddetli sağanak ve dolu nedeniyle bir apartmanda birçok daireyi su basarken bazı dairelerin klozetlerinden ve lavabolarından dolu fışkırdı.

İKİNCİ KATIN BANYOSU DOLUYLA DOLDUklozetten-dolu-fişkirdi.jpg

Tarsus İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini arttıran şiddetli yağmur ve dolu ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Altaylılar Mahallesi'nde bulunan Vildan Sitesi B Blokta 2'inci kattaki dairenin banyo klozet ve giderlerinden dolu fışkırdı. Daire sahibi Yılmaz Özen, aniden bastıran yağış nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek, "Ben evimi 3 ay önce almıştım. Aniden banyo tarafından bir ses geldi.

KLOZETTEN DOLU GELİYORDU

Banyoya gittiğimizde tamamen doluyla kaplı olduğunu gördük. Lavabodan, klozetten ve giderlerden dolu geliyordu. Evimizi olduğu gibi bastı. Gözlerimize inanmadık. Düşünün zemin artı 2'inci katta oturuyoruz. Müteahiti aradık. 'Benim evim 11.katta benim evimizde su bastı' yanıtını verdi. Güya lüks bir yer, görün halimizi" dedi.

SEYYAR BÜFE YOLA SAVRULDU

Sitedeki bir çok evin de aynı durumda olduğunu görülürlerken vatandaşlar kendi çabalarıyla evlerini temizlemeye çalıştı. Öte yandan, Yenimahalle'de kaldırım kenarında duran seyyar büfe fırtına nedeniyle yola savrulurken, Şehitsihak Mahallesi'ndeki Faruk Sodan Stadını çevreleyen tel örgünün çökmesi sonucu 2 araçta maddi hasar meydana geldi. Tarsus Belediyesi'ne bağlı ekipler yollardaki birikintileri ve logar kapaklarını kontrol ederek temizlik çalışması yapıyor.

POLİS PANZERİ SELZEDELERİN NASIL İMDADINA YETİŞTİ? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

Mersin’de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı ev sokaklar su altında kaldı. Evleri su altında kalan vatandaşlar belediye ekiplerine tepki gösterirken mahsur kalan bazı vatandaşlar polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Ateşi yükselen bir çocuk ise polis ekipleri tarafından çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü.

Mersin’de etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Şevket Sümer, Çay ve Çilek gibi bazı kenar mahallelerde bulunan evlerin zemin katları su altında kaldı. Kanalizasyonları tıkanması nedeniyle bazı evlere ise lağım suları doldu. Vatandaşlar belediye ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle evlerindeki suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Sokakların su ile dolması nedeniyle bazı araçlarda trafikte mahsur kaldı. Bazı okulların bahçeleride sularla doldu. 

RÖGARLAR TIKANDI EVLER SU ALTINDA KALDI

Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde ise rögarların tıkanması nedeniyle önce cadde ve sokaklara dolan sular daha sonra evlere girdi. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar polis ekipleri tarafından zırhlı araca bindirilerek geceyi geçirmek üzere yakınlarının evlerine bırakıldı. 

BELEDİYE EKİPLERİNE TEPKİ

Evleri su altında kalan ve ateşi yükselen bir çocuk ise polis ekiplerinin çağırdığı 112 ekiplerince tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü.

Öte yandan evleri yağmur ve lağım suları içinde kalan bir aile ise kendilerine yardım eli uzatmayan belediye ekiplerine tepki gösterdi. Çocuklarının lağım suları nedeniyle enfeksiyon kaptığı ifade eden bir anne “Belediye ekiplerini çağırdık ama gelmiyorlar. Gelseler bile biraz temizliyor daha sonra gidiyorlar.” şeklinde konuştu.

poli̇s-panzeri̇.jpg