BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,08
HABER /  GÜNCEL

Tutuklu askeri öğrencilere ziyaret!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan askeri öğrenciler Silivri Cezaevi'nde aileleriyle görüştü.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan askeri öğrenciler, yakınları tarafından ziyaret edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklu bulunan askeri okul öğrencilerinin aileleri, Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde toplandı.

Burada aileler adına açıklama yapan Emine Uyanık, çocuklarının kandırıldığını söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Çocuklarının tatbikata gidildiği söylenerek okuldan çıkarıldığını savunan Uyanık, "Çocuklarımızı yoldayken 'terör olayı var' diye kandırmışlar. Çocuklarımız darbe olduğunu anlamamış. Ondan sonra Sultanbeyli de otobüslerden inmişler, halkı görmüşler ve halk teröre karşı ayaklanmış sanmışlar. Halk ile beraber İstiklal Marşı'nı okumuşlar. Neyin ne olduğunu, o gece erlerle birlikte öğrenmişler. Çocuklarımıza taşlar atılmış, çocuklarımız darbe yemiş, aşağılanmış, yaralanmış. Sesimizi duyun." diye konuştu.

Cezaevi önünde "Kahrolsun FETÖ" sloganları atan gruptakiler, çocuklarını ziyaret ederek, buradan ayrıldı.