BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  GÜNCEL

Tutuklama kararı hastanelik etti

Balyoz davasında hakkında yakalama kararı çıkartılan iki asker hastaneye kaldırıldı

Abone ol

Balyoz Davası'nda duruşmaya katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan Genelkurmay eski İkinci Başkanı ve 1. Ordu eski Komutanı emekli Org. Ergin Saygun ve emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy GATA'ya yatırıldı.

Balyoz davasının dün yapılan duruşmasında mahkemeye katılmayan sanıklar eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Orgeneral Nejat Bek ve emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 29 sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

BÜYÜKANIT ZİYARET Mİ ETTİ?

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Ergin Saygun'un dün gece saat 20.00'da GATA Kardiyoloji Servisi'ne gelerek yatma talebinde bulunduğu, bugün saat 12.00'de de GATA'ya yatışının yapıldığı öğrenildi. Eski Genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt'ın saat 14.00'da hastaneye gelerek Saygun'u ziyaret ettiği öne sürüldü.

Diğer yandan hakkında yakalama kararı çıkartılan Balyoz sanığı emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da dün gece 23.00'da GATA Kardiyoloji Servisine gelerek yatma talebinde bulunduğu, bugün saat 12.30'da ise Durusoy'un yatışının gerçekleştirildiği öğrenildi.

7 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Bu arada Balyoz davası kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 29 kişiden 7 muvazzaf subay, Merkez Komutanlığı'na ait bir minibüsle Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Askerler buradaki işlemlerinin ardından tutuklandı.