BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  GÜNCEL

Tutanakları sızdıran gazeteci ilk kez konuştu

İmralı tutanaklarını sızdıran gazeteci Namık Durukan o tartışmaların ardından ilk kez konuştu.

Abone ol

Tartışmalara neden olan İmralı tutanaklarını yayınlayan gazeteci Namık Durukan, günler sonra sessizliğini bozdu. Tutanakları çaycı ya da fotokopiciden almadığını belirten Durukan, “Toplumun bilgilendirilmesi gerekiyor, ben görevimi yaptım. Bunların hepsini geyik muhabbetleri olarak değerlendiriyorum. dedi.

ekran-resmi-2013-04-11,-10.40.16.png

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin 16'ıncısı, Metin Göktepe'nin doğum günü olan 10 Nisan'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Burhan Felek Salonu'nda düzenlenen törende sahiplerine verildi.Jüri Basın Özgürlüğü Ödülü'ne "İmralı zabıtları" haberiyle Milliyet Gazetesi muhabiri Namık Durukan layık görüldü. Durukan, ödülünü Fadime Göktepe'den aldı.

30 yıllık gazetecilik mesleğinin büyük bir bölümünü Güneydoğu’da da geçirdiğini vurgulayan Durukan, "Yanı başımızda gazeteci arkadaşlarımız öldü" diye konuştu.

Tutanaklarla ilgili tartışmalar yaşandığını hatırlatan Namık Durukan, "Ben bugüne kadar İmralı tutanakları ile ilgili hiç konuşmadım. Herkes konuştu, ben sustum" dedi.

DURUKAN: GEYİK MUHABBETİ

Tutanakları çaycı ya da fotokopiciden almadığını dile getiren Namık Durukan, şöyle konuştu:

“Gazeteciler belge olduğu zaman çaycıdan da, fotokopiciden de alabilir. Ancak şunu net söyleyebilirim ki; ben ne çaycıdan, ne fotokopiciden aldım. Bunların hepsini geyik muhabbetleri olarak değerlendiriyorum. Böyle bir şey yok.

Barış ortamını bozan, sabote eden bir muhabir olarak anıldım. Buradan şunu belirtmeliyim ki, bizzat bu şiddetin içinde yaşayan, bundan birinci derecede rahatsızlık duyan insanlardan biriyim.

'GÖREVİMİ YAPTIM'

Ben şuna inanıyorum, her şeyden önce şeffaf bir dönem yaşanıyorsa, İmralı tutanakları da dahil, toplumun her kesiminin bu konuda bilgilendirilmesi gerekiyor. Ben de görevimi yaptığıma inanıyorum.”

Ödül törenine Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, TGC Başkanvekili Turgay Olcayto ve yönetim kurulu üyesi Recep Yaşar, gazeteci Nail Güreli, Evrensel Gazetesi yazarı Nazım Alpman, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek katıldı.

Törenin ardından Metin Göktepe için doğum günü pastası kesildi.

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN