BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  POLİTİKA

Tutanakları kim sızdırdı açıklayın yoksa..

Başbakan Erdoğan'dan İmralı tutanaklarının sızdırılmasına yönelik tartışmaları değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, İmralı tutanaklarının sızdırılmasına yönelik, "Biraz sabırlı olursak medya dünyasından arkadaşlar sızdırmayı açıklayabilir. Onlar biliyorlar ve onların açıklaması gerekir. Ama biraz sabretmek lazım. Açıklamamaları durumunda biz açıklayabiliriz" diye konuştu.

İKİNCİ BİR HABUR İSTEMİYORUZ

İmralı'ya yapılan ikinci ziyaret sonrası gündeme gelen 'PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin bırakılması'na da değinen Erdoğan, "Olayın ikinci Habur'a dönüşmesini istemiyoruz" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İlgili birimlerimiz konuyu takip ediyor. Çok gecikmeden bu vatandaşlarımızı bırakmış olurlar. Nasıl bırakılırlar ilgili birimler takip ediyor ama bunun bir şova dönüştürülmesini arzu etmiyoruz.

Çünkü ikinci bir Habur yaşamak da istemiyoruz. Şu çözüm sürecine bir gölge düşmeden bu iş başarılsın istiyoruz. Çünkü buradaki bütün dert bu sürecin başarılı bir şekilde sürdürülmesidir.''

CHP VE ESAD'A SERT YANIT

Başbakan Erdoğan, CHP 'nin Beşşar Esad 'a ziyaretine ilişkin ise şunları kaydetti:

Bu ülkenin ana muhalefet partisi milletvekillerini bir diktatörle, bir zalimle neden görüşmeye gönderiyor. Ülkemize yeri gelince saldıran bir ülke var. Türk hükümetini BM'ye şikayet edecekmiş. 250 bin insanı topraklarımızda barındırdığımız için mi BM'ye şikayet edecek. BM heralde böyle bir zalimin müracat kapısı değidir. BM'nin asli görevi dünya barışına hizmet etmektir, savaşlara yandaş olmak değildir. Her tür lojistik desteği vermeye devam edeceğiz.