BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD'ın yeni başkanı Erol Bilecik kimdir aslen nereli?

TÜSİAD'ın yeni başkanı kim oldu sorusunu yanıtı Erol Bilecik oldu. Yeni TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik kimdir, aslen nereli şirketinin adı ne sorularının yanıtları merak konusu.

Abone ol

TÜSİAD'da Cansen Başaran Symes'in yerine başkan olarak Erol Bilecik geldi. Bilecik geçmiş TÜSİAD başkanlarının aksine ne bir sanayici ne de ücretli bir profesyonel.

EROL BİLECEK KİMDİR NE İŞ YAPAR?

Halen TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Erol Bilecik, 1962 Antakya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini yine Antakya'da tamamladı. 1987'de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak Türkiye'nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer alıyor. 1987'de Alman teknoloji şirketi Nixdorf Computer'de sistem analisti olarak çalışmaya başladı. 2 yıl sonra 3 arkadaşıyla birlikte Index Bilgisayar'ı kurdu. Bilecik, bugün 600 personele ve 8.000'den fazla iş ortağına Index Grubun sahibi. Bilgisayar sektörünün en köklü toplum kuruluşlarından TÜBİSAD Başkanlığı ve İTÜ Mezunlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlıkları yapan Bilecik, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve Girişimcilik Vakfı'nda (GİRVAK) Yönetim kurulu üyesi.

ALİ KOÇ İSTEMEDİ İDDİASI

Ekonomi kulislerindeki bilgilere göre TÜSİAD Başkanlığı teklifi önce Ali Koç'a gitmişti ancak Koç teklifi kabul etmemişti.