BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD'dan İmralı açıklaması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, iktidarın başlattığı İmralı süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu 2013-2014 dönemine ilişkin çalışma programını paylaşmak üzere Ceylan Intercontinental Oteli'nde düzenlenen toplantıda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, gündeme yönelik soruları yanıtladı.

Yılmaz, "İmralı sürecini" destekleyip desteklemedikleri sorulunca, "İmralı süreci ülkede artan barış umudunu destekleyen bir süreç oldu. Hepimizin ülkede huzurun tesis edilmesi bakımında artan bir beklentisi var. İmralı süreci diye adlandırılan sürecin barışın ve huzurun tesisine yardımcı olacağını düşünüyoruz" dedi.

UZLAŞMA KOMİSYONU'NUN SEÇTİĞİ YÖNETİM BİÇİMİ HEPİMİZ İÇİN KABULDÜR

Başkanlık sistemine ilişkin bir soruya da Yılmaz, "İmralı sürecinin Türkiye'de barışın ve huzurun teminine katkısı olacaksa, bu anayasa sürecimizi de olumlu yönde etkileyecek. Esasen bu anayasanın bir toplumsal mutabakat anayasası olmasını ve bu mutabakatın üzerinde de Türkiye'nin çağdaş refah gerçekleştirmesini diliyoruz, o yönde çalışıyoruz, beklentilerimiz var. Bu uzlaşma Parlamento Uzlaşma Komisyonu'nda temin edildiğinde, Uzlaşma Komisyonu'nun anayasada seçtiği yönetim biçimi tabi ki, hepimiz için kabuldür. Yeter ki, uzlaşılsın, yeter ki, bu uzlaşma ortamında Türkiye'nin nasıl daha etkin yönetileceğine hep birlikte karar verilsin.'Bizim anayasamız ve bizim yönetim sistemimiz' desin Uzlaşma Komisyonu" diye cevap verdi.