BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD Cizre'de zirve gerçekleştirecek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Cizre'de çözüm sürecinin iktisadi ayağını ele alan bir zirve gerçekleştirecek.

Abone ol

TÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) iş birliği ile çözüm sürecinin iktisadi ayağının güçlendirilmesi amacıyla yarın Şırnak'ın Cizre ilçesinde “Doğu ve Güneydoğu Ekonomi ve Kalkınma Zirvesi: Cizre Buluşması” başlıklı bir toplantı gerçekleştirecek.

Bölgenin iktisadi olarak süratle kalkınması yönünde atılabilecek adımların iş dünyası temsilcileriyle birlikte değerlendirileceği toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça tarafından gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmalarının ardından TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan, “Bölgenin Ekonomik Kalkınma Perspektifi ve Türkiye Ekonomisine Katkısı” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

Zirvede ayıca, moderatörlüğünü TÜSİAD Bölgesel Kalkınma Politikaları ve İş Dünyası ile İlişkiler Komisyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun gerçekleştireceği “Doğu ve Güneydoğu İş ve Yatırım Ortamının Görünümü” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelde, TÜSİAD üyeleri çözüm sürecinin iktisadi kalkınmaya etkileri ve bölgeye yönelik bazı yatırım planları ile ilgili değerlendirmelerde bulunacaklar.