BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,77
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD Başkanı'ndan Erdoğan'a zeytin dalı

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, CNBC-e yayında son ekonomik gelişmeleri ve hükümet ile iş dünyası arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Abone ol

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, TÜSİAD YİK toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmasını değerlendirdi.

Dinçer, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜSİAD toplantısına gelmesi çok önemlidir. Biz kendisini Başbakan iken davet etmiştik, konuşmasının bütününe bakarsanız, 'Kutuplaşmaları geride bırakalım. Şimdi tokalaşma zamanıdır' demiştir" dedi.

TÜSİAD Başkanı Dinçer, iş dünyası olarak kendilerinin de bazı hataları olmuş olabileceğini ama iyi niyetli olduklarını söyledi.

Ekonomiyi değerlendiren Dinçer, Türkiye'nin makroekonomik istikrarda 2002 sonrası attığı adımları koruduğunu ancak fiyat istikrarının bir türlü tutturulamadığını söyledi. Dinçer, Ortadoğunun hiçbir zaman stratejik bir pazar olamayacağınını altını çizdi. Dinçer, dünyadaki gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarını doğal olarak karşıladıklarını ifade etti. "Yargı sistemiyle ilgili mutlaka bir reform yapılmalı" diyen Dinçer, ciddi adımlar atılacağını, mevcut ciddi bir çalışmanın olduğuna işaret etti.

FAİZ UYARISI

Yerli yatırımcılar olarak bile vergi kanunlarından şikayetçi olduklarına dikkat çeken Dinçer, eğitim konusunda ise eğitimin niteliğinin üniversite sayısından önemli olruğunu söyledi. Dinçer TÜSİAD olarak vergi, doğalgaz ve patent reformlarının mutlaka olması gerektiğini düşündüklerini söyledi. MB faiz kararı konusund ise TÜSİAD Başkanı "TCMB özerk bir kuruluştur, rahat bırakılmalıdır. Para politikası ve araçlarını kendi belirler" dedi. Dinçer, "Çift haneli faiz Türkiye'yi zora sokar. Son üç ayda bari umarım hedeflenen seviyeye iner" dedi.