BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten asgari ücret açıklaması

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, net 2 bin 20 lira asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada "İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu." dedi.

Abone ol

Yeni yılda asgari ücret yüzde 26 artışla net 2 bin 20 lira olarak belirlenmişti.. Karar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda oybirliğiyle alınmıştı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu." dedi.

''İŞ DÜNYASI VERİLEN DESTEKTEN MEMNUN''
Bilecik sözlerine devam etti; "İş dünyası verilen desteklerden memnun, bu destekler doğrultusunda ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi. Reel sektörün finansmana erişim probleminin mutlaka çözülmesi, banka bilançolarında gerekli temizliğin yapılması gerek."

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını dün yapmıştı. 7 milyon çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücret net 2 bin 20 lira olarak belirlenmişti. Asgari ücrete böylece 417 liralık zam yapılmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplantının ardından açıklama yapmıştı.

SELÇUK: YÜZDE 26 ARTIŞ YAPILDI
Bakan Selçuk şunları kaydetmişti: "1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak ücret brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak belirlendi. Geçen yıla kıyasla yüzde 26,05 artmıştır. Mevcut enflasyon oranının üzerinde artış sağlayarak işçiyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair sözümüzü tuttuk. Bu karar komisyonun oybirliğiyle alınmıştır. Oybirliği üç kez sağlanmıştı. Evli ve üç çocuklu bir asgari ücret 2 bin 155 TL oldu."