BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TUS soru cevapları 1. dönem STS Tıp Doktorluğu soru cevap anahtarı

TUS 1. Dönem sınav soru ve cevapları erişime açıldı. Tıpta Uzmanlık ve Seviye Tespit olarak bir arada yapılan sınavın ardından gözler şimdi TUS sınav sonuçlarına çevrildi. Daha önceki sınavları 10 gün içinde açıklayan ÖSYM'nin TUS sınav sonuçlarını da en geç 10 içinde açıklaması bekleniyor.

Abone ol

TUS sınavı soru cevapları erişime açıldı. Binlerce uzman adayı ÖSYM'nin TUS soru cevapları sayfasına giriş yaparak sonuçlardan önce kendini değerledirdi. Şimdi gözler TUS sınav sonuçlarından. Sonuçların en geç 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

TUS sınavı soruları ve cevapları, sonuçlar öncesinde uzman adaylarının erişimine açıldı. Tıpta Uzmanlık ve Seviye Tespit olarak bir arada yapılan sınavın ardından gözler sınavın sorularına çevrilmişti. İşte, TUS soruları ve cevapları ile birlikte sınav sonuçları hakkında merak edilen bazı detaylar

TUS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI: "25 Şubat 2018 tarihinde uygulanan 2018-TUS ve 2018- STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 27 Şubat 2018 tarihinde saat 10.30’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

Yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayacak sorular 2018-TUS ve STS Tıp Doktorluğu TTBT ve KTBT Testlerinde (% 10) bulunmamaktadır.

2018-TUS ve 2018- STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır."

TUS SINAV SORULARININ YÜZDE 10'LUK KISMI İÇİN TIKLAYINIZ

TUS SINAV SORULARININ TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TUS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TUS sınav sonuçları, geçtiğimiz dönemde bazı sorulardın mahkemeye gitmesi dolayısıyla geç açıklanmıştı. Bu yıl böyle bir durumun yaşanmaması halinde TUS sınav sonuçlarının önceki sınav açıklama takvimleri baz alındığında mart ayının üçüncü haftasında açıklanması bekleniyor.

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR: Adayların çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere,
ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Hesaplanan standart puanlar kullanılarak, Tıp fakültesi mezunu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (K), Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) ve talep eden adaylara Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı (A) hesaplanacaktır.

Tıp Fakültesi Mezunu Adaylar İçin
TTBT Standart Puanı KTBT Standart Puanı
K Puan 0,5 0,5
T Puan 0,7 0,3
A Puan - 1

Tıp dışı meslek mensubu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adaylarınAğırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) hesaplanacaktır. TTBT Standart Puanı 1 olacaktır.