BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,89
HABER /  MAGAZİN

Türüt, Cem Yılmaz’a kızdı

Karadeniz türkülerinin ünlü ismi İsmail Türüt, Cem Yılmaz'ın son filmi Av Mevsimi'nde Karadeniz türküsü seslendirmesini eleştirdi.

Abone ol

Av Mevsimi filminde Hayde türküsünü seslendiren Cem Yılmaz'a Karadenizli şarkıcı İsmail Türüt sert eleştirdi.
 
Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği Av Mevsimi filminde Cem Yılmaz'ın Hayde Türküsü internette izleneme rekoru kırıyor. Yıllar önce merhum Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu seslendirmiş olduğu türkü unutulmaya yüz tutmuşken Cem Yılmaz türküyü yeniden patlattı.


'KULAĞIMI TIRMALADI'

Polis teşkilatının 'Deli'sini canlandıran Cem Yılmaz'ın kahvehanedeki renksiz merasim sırasında Kazım Koyuncu'nun 'Hayde'sini söyleyerek neşelendirdiği sahneye Karadenizli türkücü İsmail Türüt sert bir şekilde eleştirdi. Türüt şöyle konuştu: "Heves etmiş okumuş ama şarkıyı rezil etmiş. Sanatla bağdaşan bir yanı yok. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey. Bunlar otantik türkülerdir. Bu türküleri şiveyi yansıtma açısından otantik sanatçılar okur. Güzel okuduğunu iddia edenler yanlış yaparlar. Bana enteresan gelmedi. Millete neden bu kadar merak etti anlamadım. Dinlerken benim kulağımı tırmaladı. Karadeniz'de böyle bir şiveyle konuşan yok."

Cem Yılmaz'ın oyunculuğunu ise başarılı bulduğunu belirten Türüt, "İşini iyi yapana saygı duyarım ama Cem Yılmaz'ın Karadeniz türküsü okumasına saygı duymam.  O onun işi değil. Adamı çok sevmeyebilirim ama filmini izlerim. Cem Yılmaz çok komik bir adam" dedi.