BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

TÜRKSAT ABD'deki dev fuarda!

TÜRSAT, Amerika'da dünya devleri ile yarıştı. Washington DC'de düzenlenen fuarda TÜRSAT standı büyük ilgi gördü.

Abone ol
Uydu iletişim teknolojilerinin geldiği son noktayı gözler önüne seren 34. Satellite Fuarı, ABD’nin başkenti Washington DC’de düzenlendi. 70 ülkeden 350 şirketin ve 12,500 uydu iletişim uzmanının katıldığı fuara Türkiye, TÜRKSAT ve  TAI  ile katıldı.
 
ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen Satellite 2015 fuarında ülkemizi TÜRKSAT temsil etti. 
Fuarda yer alan ve Türkiye’nin gururu olan TÜRKSAT ve TAI’nin stant açılışlarını TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül gerçekleştirdi. 
 
TÜRKSAT DÜNYA DEVLERİ İLE YARIŞTA

Açılışta konuşan türksat Genel Müdürü Prof Dr. Ensar Gül; uydu teknolojileri alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve etkinliklerde ön planda yer aldıklarını vurguladı.  ABD'deki fuarın yanısıra Almanya'daki CeBIT Hannover ve Dubai'deki CABSAT Fuarı'nda da yer aldıklarını ifade eden Gül, TÜRKSAT'ın Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

TÜRK UYDULARI FUARDA

Uluslararası firmaların ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği TÜRKSAT standında 
uydu haberleşme hizmetleri alanında yürütülen faaliyetlerin yanı sıra, yeni haberleşme uyduları Türksat 4A ve Türksat 4B hakkında bilgi verildi. 
 
2015 yılının Haziran ayında uzaya fırlatılacak olan ve yüksek kapasiteye sahip Türksat 4B haberleşme uydusuyla birlikte TÜRKSAT ilgili pazarlardaki etkinliğini de arttırmış olacak.