BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  MEDYA

Türköne'den yine zehir gibi yazı! Ölüm tarihini verdi!

Türköne'ye göre AK Parti'nin ölüm tarihi belli bile. Erdoğan'ın bundan kurtulması mümkün değil!

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'ye göre AK Parti öldü sadece ilan edilmeyi bekliyor. Hatta AK Parti'nin öğütülme süreci 17 Aralık'ta başladı ancak bu gerçek 30 Mart'ta sandıktan ok gibi fırlayacak.

Türköne, "Erdoğan dönemi ne zaman sona erecek" başlıklı yazısında Erdoğan'ı kaderine boyun eğmeye davet etti çünkü sadece bırakmakla da kurtulamayacak!

KADERİNE BOYUN EĞMELİ! 

Durum yine de bu kadar basit değil. Başbakan “çıldırmış” değil, ama çok çaresiz durumda.

Başbakan, yolsuzluk yükü altında eziliyor. “Madem öyle, ben de küstüm bıraktım” da diyemez. “Hop bir dakika, önce şu yaptıklarının hesabını vereceksin!” diye, sıraya girecek epeyce yetkili kişi ve kurum olacak. Başbakan’ın miting meydanlarında konuşurken ve suç üstlenirken çok yüksek perdeden söylediklerinin arkasında işte bu açmaz var.

TEK ÇIKIŞ YOLU 

Sadece tek bir çıkış yolu var: Güç elinde iken kendisinden sonraki dönemi elinden geldiği kadar tanzim etmek. Nekbet döneminde kendini, güveneceği birilerine emanet etmek. Önce kendi kaderine boyun eğmesi lâzım.

ÖLÜM BİR HAKİKAT ERDOĞAN DÖNEMİ BİTTİ

Ölüm bir hakikat: Bütün canlılar ve biz fanilerle kaim her şey için de bu hakikat geçerli. Devirler biter, devirler başlar. Yeniye alışmak ve eskinin bir daha geri dönmeyeceğini kavramak zaman alır. Atatürk devri, İnönü devri, ikisi birlikte “Tek Parti dönemi”, Demokrat Parti, darbe, Demirel ve arkasından onun yanında Ecevit devirleri, Kenan Evren dönemi, Özal devri, Yılmaz’ın, Çiller’in, Erbakan’ın birlikte öne çıktığı 90’lara yerleşen 28 Şubat dönemi ve nihayet Erdoğan dönemi... Öncekiler nasıl sadece hatıralarda kaldıysa içinde yaşadığımız dönem de sona erecek. 17 Aralık bir zevalin başlangıcı. Gün yüzüne çıkanlardan sonra 16 Aralık’a geri dönmek ve hiçbir şey olmamış gibi Erdoğan dönemini uzatmak mümkün değil.

SÜREÇ AK PARTİ'Yİ ÖĞÜTÜYOR SANDIKTAN BU ÇIKACAK

Süreç AK Parti için öğütme makinesi gibi işliyor. 30 Mart için başta % 60’a konan çıta, Başbakan’ın ağzından önce 2009 sonuçlarına ve nihayet “birinci parti”ye inmiş durumda. Seçim sandığını hepimiz ciddiye almalıyız. Sandığa 52 milyon yetişkin insanın verdiği hüküm girmiş olacak. Elde var bir: Seçim sonuçları Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına izin vermeyecek. Oyları düşmüş ve elindeki sonucu da toplumu iki kutupta bıçak gibi bileyerek elde etmiş bir isim artık % 50’yi arkasında toplayamaz.

GERİYE SADECE İLAN ETMEK KALACAK 

17 Aralık nasıl sonun başlangıcı ise 30 Mart da noktanın konduğu tarih olacak. Geriye bir devrin bittiğini ilan etmek kalacak. Sabırla ve dikkatle bastırılan her şey, o gün sandıklar kapandıktan sonra yaydan fırlamış ok gibi yol almaya başlayacak.

MÜMTAZER TÜRKÖNE YAZILARI