BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  MEDYA

Türköne'den olay Ali Babacan iddiası

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, Ali Babacan'ın, açıkladığı Orta Vadeli Program'ın (OVP) Erdoğan'a karşı ilan edildiğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, bugünkü yazısında ilginç bir iddiaya yer verdi. 
Mümtaz'er Türköne, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, açıkladığı Orta Vadeli Program'ın (OVP) Erdoğan'a karşı ilan edildiğini iddia etti.

Mümtaz'er Türköne, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gülen Cemaati'yle ilgili Milli Güvenlik Kurulu'nda adım atalacağı sözlerine de çok ağır bir yanıt verdi.

İKTİDAR KAYBININ TELAŞI

Mümtaz'er Türköne, Ali Babacan'ın açıkladığı programın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresinin hoşuna gitmediğini öne sürerek şöyle yazdı:

"Geçen hafta Ali Babacan’ın açıkladığı Orta Vadeli Program, aslında doğrudan Erdoğan’a karşı ilan edildi. Programdaki öncelikler, Erdoğan’ın da yakın çevresindeki rant oligarşisinin de hiç hoşuna gitmedi. Son zamanlarda patlama yapan, Etiler Polis Okulu arsası gibi kent rantı haberlerindeki olağanüstü artışı da, iktidar kaybının telaşı olarak okuyabilirsiniz. Mal gidiyor. O kadar rüşvet verilmiş, masraf edilmiş; devlet kuşunun başlarından kalkıp uzaklaştığını görmeseler bu kadar telaşa kapılırlar mı?"

ERDOĞAN'I KA'LE ALMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani eylemlerinin arkasında Pensilvanya'nın olduğu ve Gülen Cemaati'yle ilgili Milli Güvenlik Kurulu'nda adım atalacağı yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Mümtaz'er Türköne, "Erdoğan'ı ka'le almayın" diyerek şöyle yazdı: 

“Olayların arkasında Pensilvanya da var” lafı, sadece ve sadece ölçüsüz ve keskin bir polemik arayışından ibaret. Erdoğan o kadar cinayeti ve ülkeyi yangın yerine çeviren felaketi kendi kişisel hesabını görmek ve kirli düzenine çomak sokanlara iftira atmak için bir fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Hakkari’de canına kastedilen çocukların, yakılan, yıkılan eğitim kurumlarının bu hesap içinde küçücük bir yeri olsaydı hiç ölçüyü bu kadar kaçırır mıydı? “MGK’da adım atılacak” lafı da sadece “MGK benim” anlamına geliyor. İnanalım mı? Bu izansız ve insafsız güç oyununu ve desteksiz iftiraları engellemenin basit bir yolu var: Erdoğan’ı ka’le almamak.