BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,09
HABER /  GÜNCEL

Türköne ses kaydında hükümete sert çıktı!

Zaman yazarı Mümtazer Türköne, internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili iktidarı beceriksizkle suçladı.

Abone ol

Suriye görüşmelerinin internete sızdırılmasını ele alan Türköne, bugünkü yazısında "Kendi hiyerarşisi içinde kapalı devre bir iletişim bile kuramayan bir iktidar, hangi işe muktedir olur ki?" diye yazdı.

Zaman si yazarı , yine köşesinden Başbakan Erdoğan'ı yerden yere vurdu. İstikarın sürmesinin Erdoğan'ın boşaltacağı alana bağlı olduğunu iddia eden yazar, seçim sonrası için kehanette bulundu:

KİMSE KAYBEDECEK BİR AT İÇİN YARIŞA GİRLEZ

"Erdoğan’ın seçimlerden kendisini aklayarak çıkamayacağı ortada. Artan hırçınlığının ve pervasızlığının sebebi bu. Seçim sonrası, başbakan olarak sözü daha az tesirli olacak. Çevresinde kopmalar, dağılmalar yaşanacak. Kimse kaybedecek bir at için yarışa girmez. Kadrosu, çevresi üzerinde kontrolü azalacak. Daha da hırçınlaşacak. Hukuku çiğneyerek ona destek olanlar, kendi ikballeri ile Başbakan’ın öfkesi arasına daha fazla sıkışacak. Hukuksuzluğa ortak olanlar, hep çıkarları peşinde koşanlardan çıkar. Çıkar peşinde koşanlar ise ne zaman at değiştireceğini iyi bilirler. Aklı olanlar umutsuz bir vak’a için risk aldıklarını kavrayıp kenara çekilecek. Çıkış hiçbir istikamette yok. Sağda solda öten kuşlar çoğalacak. ‘Öten kuşlar’ dediğim, eski patronunu satarak kendini temize çıkartmaya kalkanlar. Çığ yuvarlana yuvarlana, büyüye büyüye gelecek."

YÖNETME BECERİKSİZLİĞİ

İnternete düşen ses kayıtlarına farklı bir açıdan bakan yazar, "Kamuoyuna intikal eden ses kayıtlarına, bir yönetme beceriksizliği olarak bakmayı deneyin" diye okurlarına öneride bulunduktan sonra yazısına şöyle devam etti:

"Doğrudur, ortalığa dökülenlerin çoğu devlet sırrı. Devlet sırrına sahip olamayan, her gizli sözü kayda alınan ve zamanı gelince ifşa edilen bir yönetimi kim ciddiye alır? Devlet elinizde. Neden gizli bir görüşme yapmayı bile beceremiyorsunuz? Kendi hiyerarşisi içinde kapalı devre bir iletişim bile kuramayan bir iktidar, hangi işe muktedir olur ki? Bir komplo planını icra yeteneğini bırakın, saklı tutmayı bile becerecek gücünüz, donanımınız yoksa?

MİT, devletin yatak odasının nizamından sorumlu iken, koca devlet cihazını çekip-çevirmeye kalkınca başka hangi sonuç beklenirdi? Gizli servisinizi o kadar gündemde tutup, tüketen, itibarsız hale getiren başka bir ülkenin gizli servisi değil, sizsiniz. Devletin yatak odasından, ortalığa saçılmamış kirli çamaşır kalmamışsa hata kimin?"