BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

Türkmenler havadan ve karadan vuruluyor

Suriye'deki Türkmenler bir kez daha ateş altında. Dün yaşanan uçak krizinin ardından Rusya, Kızıldağ'ı hem havadan hem de denizden vurmaya başladı. Rejim güçleri ise karadan sürdürdüğü saldırıların yoğunluğunu artırdı.

Abone ol

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rusya'ya bağlı savaş uçakları ve gemilerin Bayırbucak'taki Kızıldağ'ı yoğun bombardımana tuttuğunu ve durumun kritik olduğunu söyledi.

Abdurrahman Mustafa, bugün Rus uçaklarının havadan, denizden füze ve karadan da büyük bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Mustafa, Kızıldağ'daki durumun oldukça kritik olduğunu açıkladıb

Mustafa, yaklaşık 5 gün önce rejimin ele geçirdiği Kızıldağ tepesinin, dün Türkmen gençlerce düzenlenen bir operasyonla yeniden ele geçirdiğini hatırlattı.

Türkmenlerin bugün Acısu'ya doğru ilerlemeye çalıştığını aktaran Mustafa, "Kızıldağ'da durum çok kritik. Ama gençlerimiz mücadeleye devam ediyor. Rejim güçleri ve Ruslar, destek gelmemesi için lojistik noktalarını vuruyor. Mücadelemiz sürüyor. Denizden de teknolojik, tahrip gücü yüksek füzeler atıyorlar" ifadelerini kullandı.