BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  GÜNCEL

Türkmenler geri aldı Türk tankları sınıra gidiyor

BAYIRBUCAK Türkmenlerinin direnişi sürüyor. Kritik öneme sahip Kızıldağ dün gece düşmüştü. Türkmenler yeniden saldırdı ve o tepeyi geri aldı. Türk tankları ise sınıra gidiyor.

Abone ol

SURİYE'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde, rejim birliklerinin eline geçen Kızıldağ'ın yeniden Türkmenlerin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Sultan Abdulhamid Han Tugayı Sözcüsü Abdullah son gelişmeyi "Rejimin eline geçen Kızıldağ, bütün noktalarıyla bizlerin kontrolüne geçti" sözleriyle duyurdu.

Türkmen Dağı'nın en stratejik tepesi Kızıldağ Esad güçlerinin eline geçmişti. 3 gündür şiddetli çatışmaların yaşandığı o stratejik tepe yeniden el değiştirdi. Türkmenlerin zaferiyle ilgili sıcak gelişmeyi bölgedeki Türkmen birliklerinden Sultan Abdulhamid Han Tugayı Sözcüsü Mustafa Abdullah duyurdu.

KIZILDAĞ'I GERİ ALDIK

Abdullah yaptığı açıklamada, cuma günü rejim birliklerinin kontrolüne geçen Türkmen Dağı'nın en stratejik tepesi olan Kızıldağ'da bu sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı operasyon başlattıklarını belirtti.

Kızıldağ bölgesinde 3 gündür şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade eden Abdullah, şunları kaydetti:

"Kızıldağ bölgesinde 3 gündür devam eden operasyonlar sonrasında bugün saat 06.00 sıralarında geniş çaplı operasyon başlatıldı. 6 şehit ve 14-15 yaralımız var. Rejimin eline geçen Kızıldağ, bütün noktalarıyla bizlerin kontrolüne geçti. Sıcak çatışmalar devam ediyor, inşallah ilerleyişimiz devam edecek. Çatışmalar sırasında bir tank, 3 doçka ve bir buldozer ele geçirdik. Rejim askerleri, Şii milisler ve Mihraç Ural teröristlerinden yüzlerce ölü Kızıldağ'da kaldı. Operasyonlar devam ederken Türkiye sınırını ihlal eden Rus savaş uçağı düşürüldü, pilotlar paraşütle atladı. Rejim ile bizim aramızda kalan, iki tarafın da giremediği, sıcak çatışmaların devam ettiği alana inen pilotlardan birisi mücahitlerimizin eline geçti."

Türkmen birlikleri, geçtiğimiz günlerde büyük oranda kontrolünü kaybettiği Kızıldağ tepesi ve çevresine geniş çaplı saldırı başlatmıştı.

TÜRK TANKLARI SINIRA GİDİYOR

Suriye sınırındaki sıcak gelişmelerden biri de Türk tanklarının hareketlenmesi oldu. Rusya uçağının vurulmasının ardından tanklar sınıra akmaya başladı.

RUS PİLOTLAR TÜRKMENLERDE

Rusya'nın düşen uçağından son dakikada atlayan pilotlardan biri Türkmenlerin eline geçti. Pilotu almak için bölgeye giden helikopterlerin inişine Türkmenler izin vermedi. Diğer pilot ise yaşamını yitirdi.