BIST 8.736
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,99
HABER /  DÜNYA

Türkler düşmanımız değil ama...

Serj Sarkisyan, 24 Nisan ile ilgili açıklamasında Türkleri düşman olarak görmediklerini söyledi.

Abone ol
ERMENİSTAN Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, 24 Nisan’la ilgili açıklamasında, Türkiye’nin soykırımı inkar ettiğini ancak ülke olarak Türkleri düşman olarak görmediklerini söyledi.
 
Sarkisyan’ın bugünkü törenlerde yapacağı konuşmadan bölümlerin yer aldığı açıklama devlet başkanının internet sitesinde yayınlandı. Başbakan Erdoğan’ın mesajına değinilmeyen açıklamada özetle şunlar söylendi: “Ermeni Soykırımı, Türkiye’nin inkar politikası kadar canlı. Bir suçun inkarının, bu suçun devamı olduğuna inanıyoruz. Bu tür suçların gelecekte tekrarlanmasının önüne geçmek ancak bunu tanımak ve kınamakla mümkündür. Ancak şunu kamuoyu önünde teyit etmek isterim ki biz Türk toplumunu düşman olarak görmüyoruz. Masum kurbanların hatırası önünde eğilirken o dönemde Ermeni komşularına yardım eli uzatan Türkleri de anıyoruz. Yurttaşlarımıza yardım eli uzatarak kendilerinin ve ailelerinin hayatlarını tehlikeye atanların hatıralarını kutsuyoruz.”
 
Sarkisyan, ayrıca, “bu tarihsel utancı geride bırakma ve devletlerini bu ağır yükün altından kurtarmanın” Türkiye’nin görevi olduğuna inandıklarını savundu.