BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  DÜNYA

Türkler Tayland'ı bile dolandırdı!

Tayland’da Türk çetesinin 5.7 milyon TL’lik sahte kredi kartı vurgunu.

Abone ol

Tayland’da sahte kredi kartları kullanarak ATM’lerden çektikleri paralarla 100 milyon baht (5.7 milyon TL) dolandırıcılık yapan üç Türk yakayı ele verdi.

Sahte kredi kartı kullanan yabancıların ATM’lerden para çektiği ihbarını aldıktan sonra harekete geçen yetkililer, kimliklerini tespit ettikleri üç adam hakkında tutuklama kararı çıkardı. Evlerine yapılan baskında tutuklanan Sayman Özgür Kazım, Vidin Erdinç ve Yılmaz Serkan’ın evinden çıkan 58 kredi kartı, 527 bin baht (30 bin TL) nakit para, 333 manyetik bantlı boş sahte kredi kartı ve bilgisayarlara da el konuldu.

Tayland polisi, çetenin Fransa’daki liderleri hesabına çalıştığını ve bu liderin de çaldığı hesap bilgilerini adamlarına aktardığı bilgisine ulaştı.

Buna göre, genellikle Bangkok’un Phra Khanong ve Ram-Indra bölgelerinde gece yarısı işbaşına geçen çete, tek seferde ATM’lerden 500 bin baht (28 bin TL) çekiyordu.

Aralarında İngiliz, Alman, Danimarkalı, Norveçli, Hindu ve Taylandlıların da bulunduğu kurbanların çoğunun Fransız olduğu belirlendi. Göçmen Bürosu Komiseri Gen Wiboon yaptığı açıklamada, pasaportları iptal edilen zanlıların aynı zamanda ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiklerini söyledi.

Üç Türk dolandırıcı, sahte kredi kartı üretimi ve başkalarına ait hesap bilgilerini izinsiz kullanmak suçlarından yargılanacak.