BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkkan'dan PKK heykeli eleştirisi!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Diyardakır’ın Lice İlçesinde PKK’lıların yattığı mezarlığın girişine terörist Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Türkkan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinde zehir zemberek sorular soran Türkkan, “Öcalan’ın heykelinin yapılması halinde törenle açılmasına izin verecek misiniz?” sorusuna yanıt istedi.

Türkkan’ın 10 sorudan oluşan önergesi şöyle;

PKK terör örgütü 15 Ağustos 1984'te Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Şemdinli ilçelerini basarak silahlı terör olaylarını başlatmıştır. O Baskınlarda Vatani görevini yapmakta olan er Süleyman Aydınlar şehit olmuştur. Baskınlarda PKK’lı teröristlerin başında bulunan ve daha sonra öldürülen Mahsum Korkmaz’ın heykeli Diyarbakır Lice'deki sözde PKK Şehitliğini girişine konulmuş ve törenle açılmıştır. HDP’li bazı Milletvekillerinin de katıldığı törende hiçbir güvenlik gücü yer almamıştır. Eli kanlı bir teröristin heykelinin yapılıp törenle açılması başta Şehit aileleri olmak üzere toplumun büyük bir bölümünü rahatsız etmiştir.

Bu nedenle;
1-Diyarbakır’ın Lice İlçesinde gerçekleştirilen bu törenden önceden haberiniz var mıydı?
2- Sözde “Şehitlik” denilen bu mezarda yapılan törende neden hiçbir güvenlik görevlisi önlem almamıştır?
3-Diyarbakır Valisi, Diyarbakır Emniyet Müdürü ve Liçe Emniyet Müdürü hakkında inceleme yaptırmayı düşünüyor musunuz?
4- Bazı illerde yol kesip kimlik kontrolü yapan, hatta IŞİD militanlarını gözaltına alan PKK güçleri bu törende güvenlik önlemleri almış mıdır?
5-Türk Bayraklarının dalgalandığı bir şehirde, Türk askerlerini şehit eden bir örgütün eli kanlı bir maşasının heykelinin yapılmasına ve bu heykelin törenle açılmasına neden izin verilmiştir?
6-Bebek Katili Öcalan’ın heykelinin yapılması ve bunun törenle açılması için Bakanlığınızdan izin talebi olduğunda tutumunuz ne olacaktır?
7-Heykeli törenle açılan caninin şehit ettiği er Süleyman Aydınlar’ın heykelini yaptırmayı düşünüyor musunuz?
8-Başta Süleyman Aydınlar’ın ailesi olmak üzere tüm şehit ailelerinin rahatsızlığını gidermek adına bir girişiminiz olacak mıdır?
9-Bu heykelin törenle açılması çözüm sürecinin bir parçası mıdır?
10- Bu heykeli oradan kaldırtmak adına bir adım atacak mısınız?