BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkkan'dan Erdoğan'a Saddam suçlaması!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan katıldığı bir haber programında yine zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Abone ol

Türkkan, Ağustos’ta ki seçimlerde sandıktan zaferle çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olmayı hak eden Başbakan Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Türkkan Erdoğan’ın korkusundan Başbakanlık görevini bırakamadığını iddia etti.

TAYYAR VE BULUT’A İNCE GÖNDERME
Samanyolu Haber’in haber kuşağına TBMM’den bağlanan MHP Kocaeli Milletvekili 10 Ağustos sonrasını değerlendirdi. Erdoğan’ın köşke çıktıktan sonra halefinin kim olacağı sorusuna Şamil Tayyar ve Yiğit Bulut’a yüklenerek yanıt verdi. “AKP’de Tayyip Erdoğan’ın yerine gelecek olan 3-5 Oligark danışman var. Bakıyorsunuz ekonomiyi bugüne kadar şu veya bu şekilde kazasız belasız getiren dürüstlüğü konusunda temayüz etmiş Ali Babacan’a Yiğit Bulut gibi bir adam ayar veriyor. Helin Avşar’ın röportaj yaptığı bir siyasetçi kalkıp Cumhurbaşkanı’na ayar verebiliyor. AKP’nin yeni Başbakan’ın kim olacağı kararını alırken ciddi bir yol kazasına uğrayacağını düşünüyorum. Başbakan’ın bir siyasi bir de ekonomik tercihi olur. Ekonomik tercihi olursa Binali Yıldırım’ı yapacaktır. Siyasi tercihi olursa Ahmet Davutoğlu’nu Başbakan yapacaktır diye düşünüyorum.

ERDOĞAN KORKUYOR
Erdoğan’ın son ana kadar Başbakanlık görevinden ayrılmaması tartışmalarına da değinen Türkkan sözlerine şöyle devam etti. “Başbakan ola ki yürekli bir savcının kendisi hakkında yapabileceği bir takipten etkilenmemek adına başbakanlığı elinde tutuyor. Bu hukuki değil tabi. Başbakanın korkusu kendisini hukuksuzluk yaptırtmaya devam ettiriyor. Başbakan korkularını yenmek için hukuksuzluğa müracaat etmekte asla ve katta beis görmüyor. Sonucu ne olur? Başbakan yargılanmasını geciktirir. Bence deha genç yaşında yargılanmasında fayda var. İleriki yaşlarda daha zor olur bu işler. Genç yaşta ne varsa ceza bale bitmeli. Bence Başbakan kendisi müracaat etmeliydi bugüne kadar. Gelin arkadaş beni yargılayın demeliydi. Kaça göçe bugüne kadar geldi. Bundan sonra ne kadar kaçar bilemem. Mutlaka ve mutlaka hak gelir batıl zail olur. Başbakan da gerekli şekilde yargılanır ve gerekli cezasını bulur diye düşünüyorum. “

Türkkan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Başkan ve Milletvekili görevlerine gönderme yaparak Erdoğan’ı Irak’ın devrik eski lideri Saddam Hüseyin’e benzetti. MHP’li vekil “Genelkurmay Başkanı, Ordu Komutanı Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı, Devlet başkanı. Saddam’laşıyor. Bununda bir tek sebebi var sadece korkuyor. Korkusundan dolayı bütün bu olanlar. Yoksa Başbakan da en az bizim kadar bunların hukuksuz, normal olmayan şeyler olduğunu bilir.” Diye konuştu.