BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Türkkan Genel Kurul'da İhsanoğlu'na oy istedi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Meclis Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Adaylarından Başbakan Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kantara çıkardı.

Abone ol

Türkkan, “Bir tarafta sadece lafta Filistin'i savunan, İsrail'e uçak mazotu satan, Yahudi cesaret nişanını yıllarca gururla boynunda taşıyan Sayın Erdoğan; oğullarıyla, gemileriyle İsrail'e ticaret yapan Sayın Erdoğan, diğer tarafta kavgalı olan Filistinli örgütleri barıştıran, İsrail devlet terörünün kınanması için kampanyalar başlatan ve Filistin devleti tarafından Devlet Nişanı'yla ödüllendirilen Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu var. Ben lafa değil, icraata bakarım. diyorsunuz ya, işte icraat burada.” diye konuştu.

TORBA ÇORBA OLDU
Sözlerine Torba Yasa görüşmelerini eleştirerek başlayan Türkkan “Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden biri gerçekleşecek, biz burada torba kanunu görüşüyoruz. Bitmeyen bir torba; her türlü madde, her türlü kanun var, karmakarışık. Bu torbanın ismi gerçekten olmuş bir çorba, biz de bu çorbanın içinden çıkmaya çalışıyoruz. Milletimiz bizi affetsin. Türkiye Cumhuriyeti tarihine bugünler herhâlde çok hoş bir anekdot olarak geçmeyecek diye düşünüyorum.” dedi.

SANDIĞA GİDİN
Vatandaşları sandığa gidip oy kullanmaya davet eden Türkkan sözlerine şöyle devam etti. “Bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gidecek millet, en önemli şey de sandığa gitmek. Ben, buradan, herkesi, Türk milletini uyarıyorum: Kime oy verirseniz verin, doksan bir yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli sürecini tayin edecek bu seçimde mutlaka sandığa gidin. Zira, herkes, sizin sandığa gitmeyeceğinize dair hesaplar yapıyor. Eğer giderseniz, biliniz ki Türkiye'de artık 17-25 Aralık yolsuzlukları olmayacak, biliniz ki sandıklar olmayacak, ayakkabı kutuları olmayacak, gemiler konuşulmayacak. Dolayısıyla, demokratik hakkınızı gidin sandıkta kullanın, oyunuzu verin. Eğer siz sandığa gitmezseniz yarın öbür gün cereyan edecek olaylardan sizlerle beraber bütün Türk milleti çok ciddi anlamda zarar görecek.”

MECLİS’TE SAHTEKARLIK YAPILIYOR
Türkkan’ın gündeminde paralel yapı iddiasıyla polislere yapılan operasyon ve Meclis’teki sahtekarlık iddiaları da vardı. “Burada biz bunları konuşurken bir taraftan da polise operasyonlar yapılıyor. Yine dün bir operasyon yapıldı. Operasyonların gerekçesine bakıyorum: Dinleme, resmî evrakta sahtekârlık. En büyük sahtekârlık Mecliste yapılıyor. Polisi suçluyorsunuz ya "Sahtekârlık yapıyorsunuz." diye burada evvelsi gün sahte imza atıp milletin yerine oy kullanıyorsunuz. O polisler sorgularında demez mi "Biz sizi gördük Mecliste, siz sahtekârlık yapıyorsunuz, biz de sizden öğrendik, bir şeyler yapmaya çalıştık." Ne cevap vereceksiniz? Ben burada olmadığım zaman kalkıp yerime imza atacak arkadaşım yok benim burada. Kıbrıs'ta oturan arkadaşının yerine imza atmak sahtekârlıktır. Böyle bir sahtekârlığa başvurmak aciz insanların işidir, acziyete düşmeyiniz.”

KAFA KESENLERE TERÖRİST DİYEMİYORSUNUZ
MHP Kocaeli Milletvekili Kürsüde Musul’da ki Konsolosluk baskınını da hatırlattı. “Bir tarafta kafa kesen, kadınları esir alarak cariyesi yapan, IŞİD terör örgütüne dahi "terör örgütü" diyemeyen bir aday var.” sözleriyle Erdoğan’a yüklenen Türkkan ağır konuştu. “Bu IŞİD Türk toprağını bastı, konsolosluk çalışanlarını kaçırdı. Konsolosluk çalışanları hâlâ rehin beyler farkında mısınız? Yok. Türkiye Cumhuriyeti devletinin konsolosu dâhil 49 tane görevlisi rehin ve siz onlara terörist diyemiyorsunuz. Kimin korkusundan? IŞİD korkusundan diyemiyorsunuz, IŞİD sizi korkutmuş”

KOLUNA GİRDİĞİMİZ ADAMA DÜŞMAN OLMAYIZ
Konuşmasında İktidarla Cemaat arasında yaşanan kavgaya da değinen Türkkan “Dün "Hocaefendi" diye ağlayıp da bugün arkasında kimseye küfür etmedik biz, etmeyiz. Bizim kitabımızda koluna girdiğimiz adama düşman olmak yok. Bizim kitabımızda öyle bir şey yok. Bir adamın koluna girdik mi, biz dostuz. Dostumuza hançer çekmeyiz, düşmanlık etmeyiz.” Yorumunu yaptı.