BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi ağlattı! Cenazede saf tutan anne

Haftalardır acıyla inleyen Ermenek'te bugün veda günüydü, namaz sırasında saf tutanlar arasında Emine Üzer ana da yer aldı. Hem ağladı hem ağlattı.

Abone ol

ERMENEK 'teki maden ocağı kazasında yaşamını yitiren işçilerden 8'inin cansız bedeni dün çıkarılmıştı. İşçilerden Bahri Üzer, Hüsnü Çolak ve Osman Çoksöyler, Aşağıçağlar köyünde bugün toprağa verildi.

Cenaze namazında bir kare vardı ki bakanların gözünden yaşların akmasına sebep oldu. Bahri Üzer'in yaşlı annesi Emine Üzer oğluna veda için hazırlanmıştı.

Gerilerde durmadı...
Kadınlar cenaze namazı kılmaz gelenekselliğinin de dışına çıktı.
Herkesin acı bakışları arasında geldi ön sırada saf tuttu.

Hoca son duadan önce konuşma yaparken yaşlı dizleri onu taşımadı. Yüreğindeki acıyla birlikte oğlunun tabutunun dibine çöktü.

emine-üzer-ve-bahri-üzer-ermenek.jpg
OĞLUNUN CENAZE NAMAZINI KILAN ANA

İmam cenaze namazı için tekbir getirdiğinde Emine Anne saftan çıkmadı. O da oğlunun cenaze namazına durdu.

emine-üzer-ermenek-cenaze-saf-tuttu.jpg
Emine Anne'nin gözü cenaze namazı boyunca sürekli oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutundaydı.

emine-üzer-cenaze-namazi.jpgEmine Anne'nin o anlarından yansıyan fotoğraflar tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı.

Aşağıçağlar köyündeki cenaze namazında gözyaşları sel olurken, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak ve Osman Çoksöyler namazın ardından toprağa verildi.

EMİNE ANNE'NİN AĞITLA ETTİĞİ DUA

Hafızalarda ise Emine Anne'nin 'Allahım inşallah kabul olur' diyerek ettiği dua vardı;
-'Kınalı kuzum, dönmez gayri. Kuzumu arayıp bulamam gayri. Sabırlar ver yarabbi. Seni topraklara mı verecektim kuzum. Allahım beni de al kuzumun yanına, daha doyamadım ben kuzuma'



TEK HAYALİ ÇOCUKLARINI OKUTMAKTI

42 yaşındaki 4 çocuk babası Bahri Üzer'in eşi Dursun Üzer, eşinin tek istediğinin çocuklarını okuyup, iyi bir iş sahibi olmaları olduğunu söyledi.

OSMAN ÇOKSÖYLER : EŞİ GİTME DEDİ

6 yıllık evli 29 yaşındaki 2 çocuk babası Osman Çoksöyler, eşi 28 yaşındaki Şadiye Çoksöyler, facianın yaşandığı gün eşine işe gitmemesi konusunda ısrar etmesine rağmen borçlarından dolayı gittiğini ve ilk iş gününde facianın yaşandığını belirtti.

SEN GİTTİN NEFESİM GİTTİ

2 çocuk babası İsmail Gürses'in eşi Fatma Gürses de, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, 'Biz böyle mi söz vermiştik bir ömür dedik hep birlikte dedik ;(rabbim benden cok sevmiş seni İsmail’im çok sevmiş...sen gittin nefesim gitti ışığım gitti seviyorum seni ey kalbimin efendisi seviyorummm... nerdesinn...' yazması yürekleri dağladı.

HÜSNÜ ÇOLAK: PEYNİR İSTEDİ, EVDE PEYNİR YOKTU

2 çocuk babası 35 yaşındaki Hüsnü Çolak da 3 ayrı ücret alamadıkları için parasız ve o gün işe giderken eşi Hürü Çolak, öğle yemeği için zeytin, ekmek ve domates koydu ancak o eşinden peynir istedi. Hürü Çolak, 'Eşim peynir istedi. Ama peynir olmadığı için çantasına koyamamıştım' dedi.

BİRBİRLERİNE SARILI BULUNMUŞLARDI

Maden Ocağı'nın 4'üncü Başyukarı bölümünde bulunan işçilerin cenazelerinin üçünün birbirine sarılmış halde bulunduğu, kurtarma ekibindeki işçilerin ise acı manzarayı görünce ağladıkları, diğerlerinin de yaklaşık 1'er metre aralıklarla bulunduğu öğrenildi.