BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeye nefes aldıracak paket

Ekonomik önlem paketi tamamlandı. Paketi başbakan açıklayacak. Sicil affı da gündemde.

Abone ol Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ekonomik önlem paketi ile ilgili çalışmaların aşağı yukarı tamamlandığını belirterek, ''Sonucu, Sayın Başbakanımız tarafından açıklanacak'' dedi.

Unakıtan, Türkiye Suudi Arabistan 9. Dönem Karma Ekonomik Komisyon toplantısı açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Unakıtan, bir gazetecinin önlem paketi ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğuna yönelik sorusu üzerine ''Bununla ilgili çalışmalarımızın sonuna geldik. Sayın Başbakanımız burada yokken, bu çalışmamızı aşağı yukarı tamamladık'' dedi.

BAŞBAKAN AÇIKLAYACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda brifing vereceklerini kaydeden Unakıtan, çalışmanın sonucunun da yine Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını bildirdi.

IMF İLE ANLAŞMA

Bakan Unakıtan ''IMF ile yapılacak anlaşmanın ihtiyari stand-by mı yoksa stand-by mı olacağına'' ilişkin soru üzerine de Başbakan Erdoğan'ın Hindistan seyahati dönüşünde IMF ile ilgili son durumu kendisinin açıklayacağını söylediğini hatırlatarak, ''O bakımdan ben, bununla ilgili şu anda herhangi bir açıklama yapmıyorum'' dedi.

SİCİL AFFI OLABİLİR

Maliye Bakanı Unakıtan, sicil affıyla ilgili soruyu yanıtlarken de sicil affından ''iki de bir bahsedildiğini'', ancak Türkiye'deki bankaların özel bankalar olması nedeniyle müşteri ve banka ilişkilerinin iyi hale getirilmesinin söz konusu olduğunu söyledi. Unakıtan, şöyle devam etti:

''Yoksa biz AK Parti hükümeti olarak sicil affını daha önce çıkardık ama banka müşteri ilişkileri açısından problemler devam etti. Mühim olan ekonominin iyi işlemesi, rahat işlemesi, banka-müşteri ilişkilerinde derin problemlerle karşılaşılmaması. Ama gerekirse iş aleminin önünü açmak için yapabiliriz.''