BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'ye giriş devam ediyor

Suriye'den Türkiye'ye son 3 günde bin kişi giriş yaptı.

Abone ol

Suriye’deki olaylar her geçen gün şiddetini arttırarak sürerken, ülkedeki çatışma ortamından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin de her geçen gün sayıları artıyor.

Akşam saatlerinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köyleri kırsalından sınırı aşarak Türkiye topraklarına giren Suriyelilerin sayısı 400’ü geçti. Gün içerisinde aralarında yaralıların da bulunduğu 280 Suriyeli ise, Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırından Türkiye’ye giriş yaptı.

SON 3 GÜNDE BİN SURİYELİ TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI

Önceki gün de, 300’e yakın Suriyeli Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık ve Bükülmez köyleri kırsalından Türkiye’ye giriş yaptı. Son üç gün içerisinde yaklaşık bin Suriyeli Türkiye’ye sığınırken, aralarında yaralıların da olduğu çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler Şanlıurfa’daki konteynır kente gönderildi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETİNİ ARTTIRDI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, iç ve sınır kesimlerinde Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasındaki çatışmalar şiddetini arttırdı. Esad yanlısı Suriye ordusunun Halep’in giriş ve çıkışlarına yığınak yaptığını iddia eden yerel kaynaklar, Suriye ordusunun özellikle Türkiye sınırına yakın ve muhaliflerin kontrolündeki köylere kara ve hava saldırısı düzenleyeceğini belirttiler.

Suriye ordusunun Halep’e askeri müdahale yapacağı bilgisinin alındığını ileri süren Suriyeli yerel kaynaklar, ülkeyi terk edenlerin sayısının artmasını da buna bağladı. Bugünlerde yeni bir göç dalgası beklediklerini belirten kaynaklar, Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Türkiye sınırında devriye attığını, binlerce Suriyelinin iç kesimlerde mahsur kaldığını ve sınırı aşamadığını kaydettiler.

50 BİN SURİYELİ TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre ise, bugüne kadar toplam 50 bin Suriye vatandaşı Türkiye'ye giriş yaptı. Nisan 2011’den bu yana 50 bin Suriyeli Türkiye’ye sığınırken, bunlardan 21 bin 430’u kendi istekleri ile ülkelerine geri döndü. Halen Hatay’da yaklaşık 7 bin, Gaziantep’te 6 bin, Kilis'te 10 bin 500 ve Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 5 bin olmak üzere toplam 28 bin 500 Suriyeli Türkiye’de bulunuyor.