BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'ye gelen bombacıları o eğitiyor

Dursun Karataş’ın ölümünden sonra DHKP-C’nin yeni lideri Fevzi Tekin oldu.

Abone ol

ABD Büyükelçiliği ve Ankara'daki çifte saldırının arkasından DHKP-C örgütü çıktı. Dursun Karataş'ın ölümünün ardından yeniden hareketlenen DHKP-C'nin yeni lideri de belli oldu.

Örgütün başına getirilen Fevzi Tekin'in bombacıları Yunanistan'da eğitip Türkiye'ye gönderdiği ortaya çıktı.

örgütün lideri Dursun Karataş’ın 2008’de ölmesinin ardından yeniden yapılanan, DHKP-C’nin başına da Yunanistan’da yaşayan ve halen Suriye’de olduğu tahmin edilen Hüseyin Fevzi Tekin getirildi.

BAŞKENT'TEKİ SALDIRGANLAR BELİRLENDİ

Güvenlik birimlerinin saptamalarına göre Tekin Yunanistan’da bomba eğitimi verilen militanları Suriye üzerinden eylem için Türkiye’ye gönderiyor. Bu amaçla Türkiye’ye giren 15 kişiden Ecevit Şanlı, ABD’nin Ankara Büyülelçiliğindeki eylemde öldü. Diğer üç isim Murat K., Hasan B. ve Muharrem K. ise Adalet Bakanlığı ve AKP Genel Merkezindeki saldırıya karıştı.

Dursun Karataş gibi derin ilişkileri bulunan ve Ali Sarı sahte kimliğini taşıyan Hüseyin Fevzi Tekin, 1993’de 10 adet silahla yakalanarak tutuklandı. Cezaevinde bomba eğitimi aldı ve 1998’de tahliye oldu. 1999’da Fatih’teki bir bombalı saldırının faili olarak tutuklandı. Ancak Kandıra Cezaevinde başlattığı ölüm orucu sonrası şartlı tahliye edildi. 2004’te DHKP-C’ye yönelik operasyonda yakalanmayan tek önemli isim oldu.

O LİSTEDEKİ İSİMLER

AKP Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığına bombalı ve law silahlı saldırıda bulunan DHKP-C militanlarının kimliklerine de MOBESE kameraları aracılığıyla ulaşıldı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Murat K., Hasan B. ve Muharrem K. oldukları bildirildi.

Bu üç ismin, ABD Büyükelçiliğinde patlatılan bombadan sonra güvenlik birimlerince ‘’Her an saldırabilirler’’ denilerek hazırlanan 14 kişilik DHKP-C listesinde yer aldıkları belirlendi. Emniyet, Yunanistan üzerinden Türkiye’ye giren ve eylem hazırlığında olan kişilerle ilgili bir liste hazırlamış ve bu isimlere karşı dikkatli olunmasını istemişti.

Listede, ‘’Seval A., Ali Ercan G., Muharrem K., Murat K., Şemsettin K., Harika K., Ferhat E., Bulut Y., Özgül E., Evin T., Gülbahar Ü., İskender G., Sevtap T., Hasan B.’’ isimleri yer alıyor