BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'ye çok sert tepki

22-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için Avrupa Komisyonu Başkanlığına aday olan eski Lüksemburg başkanı Jean-Claude Juncker, ''Twitter'ı yasaklayanların AB'de yeri yok'' dedi.

Abone ol

Alman ZDF televizyonunda yayınlanan ve Avrupa Sosyalist Partisi adayı Martin Schulz ile Avrupa Halk Partisi adayı Jean-Claude Juncker'in katıldığı bir tartışma programında Türkiye konusu ön plana çıktı.

'TWITTER'I YASAKLAYANIN AB'YE GİRİŞİ MÜMKÜN DEĞİL'

Avrupa Halk Partisi komisyon başkanı adayı Jean-Claude Juncker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef göstererek ülkesinde Twitter'i yasaklayanların Avrupa Birliği'ne girişinin mümkün olamayacağını iddia etti.

TÜRKİYE'YE KAPILARI KAPATACAK MI?

Juncker, başkan seçilmesi halinde 5 yıl boyunca Türkiye'ye tam üyelik kapılarını kapatacağını da ileri sürerek ağırlığı AB'nin mali konularına vereceğini söyledi.

Avrupa Halk Partisi Avrupa Komisyonu başkan adayı Jean-Claude Juncker, Almanya Sosyal Demokrat partiyi de suçlayarak eski başbakan Gerhard Schröder'in 1999 yılında Helsinki'de yapılan zirvede Türkiye'ye adaylık statüsü vermekle tarihi bir hata işlediğini belirtti.