BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  DÜNYA

Türkiye'ye basın özgürlüğü uyarısı

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye 'basın özgürlüğü' konusunda uyarı geldi...

Abone ol

Türkiye'de düzenlenen konferasta konuşan Danimarka AB Bakanı Wammen, Türkiye'yi basın özgürlüğü konusunda uyardı. Wammen, "Gelişmelerden endişe duyuyoruz" dedi.

"ENDİŞE İLE İZLİYORUZ"

Açıklamayı yapan dönem başkanı Danimarka'nın AB Bakanı Nicolai Wammen, "Türkiye'deki durumu endişeyle izliyoruz" dedi.

Türkiye'nin AB üyelik süreci 'Danimarka'nın 2002 ve 2012 AB Dönem Başkanlıkları Arasında Türkiye'de Neler Değişti?' konferansında masaya yatırıldı.

Türkiye AB Bakanı Egemen Bağış toplantıda bir konuşma yaptı.

BAĞIŞ: YORGUNLUK DA YOK ENDİŞEDE

AB sürecinde 2002'den bu yana yapılan reformlar hakkında bilgi veren Bağış, ''Türkiye, reform konusunda hiçbir şekilde bir yorgunluk da, endişe de yaşamıyor. Türkiye çok önemli adımlar atıyor'' diye konuştu.

Bağış'tan sonra söz alan Nicolai Wammen'ın gündeminde ise Türkiye'deki tutuklu gazeteciler vardı.

Türkiye'de çok iyi gelişmeler yaşandığını kaydeden Wammen, "Ancak madalyonun her zaman iki yüzü olduğunu da söylemek gerekir" dedi ve eleştirilerini şöyle sıraladı:
"Kıbrıs sorunuyla ilgili çözüm, müzakerelere de yepyeni bir boyut kazandıracaktır. Türkiye tarafından uzun süre önce alınmış olan AB içerisinde gelecek sahibi olma kararı, Danimarka toplumu ve parlamentosunda özellikle Türkiye'nin gerekli koşulları yerine getirmesi şartıyla kabul edilebilir oldu. Örneğin basın özgürlüğünün teminat altına alınması en önemli koşullardan biri.

Bu konuda Türkiye'deki durumdan kaygılıyız. Demokrasi ve fikirlerin serbestçe ifade edilebilmesi hakkı, her koşulda Türkiye'nin başarması, yerine getirmesi gereken koşullar. Buna ek olarak cezaevindeki gazeteciler, bunlarla ilgili demokratik haklar. Genele baktığımızda demokrasi alanında çok adım atıldığını görüyoruz. Kürtçe yayın yapılabilmesi gibi.''

'TUTUKLULUK NEDENLERİ BAŞKA'

Egemen Bağış ise Wammen'ın sözlerine karşı hapistekilerin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle değil başka nedenler yüzünden tutuklu olduğunu söyledi.