BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin yüreği bir kez daha dağlandı!

Türkiye bu kez yola döşenen patlayıcıyla dağlandı. Saldırıda 8 yiğidimiz daha toprağa düştü. Türkiye hep bir ağızdan bir kez daha teröre lanet okudu!

Abone ol
Türkiye'nin yüreği 8 şehit haberiyle tekrar dağlandı. Şehit düşen Er Ömer Erüstün'ün Afşin'deki ailesi kara haberle yıkılırken, kendi ismini taşıyan torununun şehit düştüğünü öğrenen dede Ömer Erüstün fenalık geçirdi. Saldırıda şehit düşen jandarma er Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'deki evine Türk Bayrağı asılırken, iki çocuğu bulunan ve babası 7 yıl önce vefat eden şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün Kadirli'deki kayınpederinin evinde ise 14 yaşındaki kızı Kızı Aysel'in gözyaşları taziyeye gelenleri hüzne boğdu.

Türkiye bir kez daha birlik oldu, teröre lanet okudu! Siirt- Pervari'deki hain saldırının ardından Genelkurmay Başkanlığı, şehit düşen askerlerin isimlerini açıkladı. Er Ömer Erüstün'ün (20) acı haberi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki dede evini yasa boğarken, dedesi Ömer ve ninesi Lemanur Erüstün rahatsızlanması üzerine Afşin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

sehit-omer.jpg
Eşiyle birlikte saat 02.30'a kadar uyumadığını ve sabah namazını beklediklerini anlatan Ömer Erüstün, şöyle konuştu:
 
"Namazı kıldık yattık ama yine uyuyamadık. Eşime seslenerek Allah Allah bugün bizde bir şeyler var hiç uyuyamadık dedim. Öğleden sonra Siirt'te patlama olduğunu ve 8 askerimizin şehit olduğunu öğrendim. İçime bir ateş düştü ve haberleri izlemeye başladım. Haberleri takip ettim ama isimler çıkmadı. Daha sonra çarşıya indim. Berber dükkanında konuşurken duydum hemen İstanbul'da olan babasını aradım ve torunumun şehit olduğunu öğrendim. Torunumun şehit haberini duyunca çok üzüldüm."
 
Evinin her köşesinde şehidin fotoğraflarının asılı olduğunu aktaran nine Erüstün, "Böyle mi olacaktı? Ömer'im gel burada askerler var. Hepiniz Ömer'imin düğününe mi toplandınız?" diye ağıt yaktı.
 
Şehidi kendisinin büyüttüğünü dile getiren Erüstün, "Buradan para gönderiyorduk 'harcasın' diye, 'ben maaşı çok alıyorum' diye paramızı bile almıyordu. Bizler senin hangi iyiliğini unutalım şimdi. Askerleri çok severdi, asker elbisesi görünce 'ben de böyle asker olacağım babaanne' derdi. Askere gideceği günü hesaplardık. Bunun için mi hesapladık kuzum senin askerliğini? Şehit olacakmış meğer askerde. Ömer'im mekanın cennet olsun" dedi.
 
ŞEHİT JANDARMA ER EMRE KAAN ARLI (23)

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen jandarma er Emre Kaan Arlı'nın (23) Kocaeli'deki evinde yas var.

emre-karli.jpg

Şehit jandarma er Arlı'nın Derince Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber askeri y


Haberi alan anne Emine ve baba Şaban Arlı, gözyaşı döktü. Şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.etkililer tarafından verildi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, şehit ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Yaklaşık 8 aylık asker olan Arlı'nın en son mayıs ayında vefat eden babaannesinin cenazesi için kente geldiği ve 3 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu öğrenildi.

Şehit erin naaşının yarın Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli'ye getirileceği, Derince Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Derince Şehitliği'ne defnedilmesinin planlandığı öğrenildi.



ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN AKTÜRK (37)

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün (37) Kadirli ilçesindeki kayınbabasının evinde üzüntü hakim.

uzman.20150819235122.jpgKadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serken Serdaroğlu, acı haberi şehidin Derviş Paşa Mahallesi'ndeki ailesine iletti.

Haberi alan şehidin kızı Aysel Aktürk ve kayınbabası Ali Küçüktamer göz yaşı döktü.

Küçüktamer, AA muhabirine, şehit damadının 1999-2000 yıllarında Kadirli'de görev yaptığını, Aysel (14) ve Ahmet (9) adında 2 çocuğunun olduğunu söyledi.

Şehidin eşi ile oğlu Ali'nin Siirt'te olduğunu, kızı Aysel'in ise Kadirli'de kendisinin yanında kaldığını ve üzüntüsünün büyüklüğünü anlatan Küçüktamer, "1 kız kardeşi bulunan şehidimizin babası 7 yıl önce vefat etti. Burdur'da annesi var. Kızı Aysel ise yaz tatilinde bizim yanımızda kalıyor. Vatan sağ olsun. Mekanı cennet olsun" dedi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların taziyede bulunduğu şehit Aktürk'ün evine Türk bayrağı asıldı.

KIZINI SOSYAL MEDYADAN TEBRİK ETMİŞ

Öte yandan şehidin, bir sosyal paylaşım sitesinde, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen Lisesini kazanmasından dolayı kızı Aysel'i tebrik ettiği öğrenildi.

kizi.jpg

Aktürk, kızı Aysel için paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Canım kızım babanın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il, 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım."

Şehidin, zaman zaman, teröre ve teröristlere tepkisini ortaya koyduğu paylaşımlar yaptığı da görüldü.

Aktürk, 10 Ağustos'taki paylaşımında, "Bu güne de şehit haberleriyle uyandık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, acılı ailelerine sabır diliyorum. Allah'ım geride kalan güvenlik kuvvetlerimizi bu vatan hainlerinin her türlü saldırı, sabotajlarından, hain planlarından koru. Onları hain planlara karşı üstün kıl, vatan hainlerine de fırsat verme" ifadelerini kullandı.

sehit-annesi.20150819235323.jpg

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BARIŞ AKIN  

Siirt-Pervari karayolunda, yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak 

sehit.20150819235502.jpg

ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'daki evinde eşi İnci Akın'a acı haber ulaştırıldı.

Şehit Uzman Çavuş Akın'ın Keçiören Yakacık Mahallesi Fatih Caddesi'nde yaşayan eşine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Bu sırada 112 Acil Sağlık ekibi, ambulansla hazır bulundu. Polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Şehit Akın'ın evine büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Binada bulunan komşuları, çevredeki binalar ve caddedeki esnaf dükkanlara Türk bayrakları astı.

Şehidin Elif Yağmur adında küçük bir çocuğu bulunuyor.

Bu arada, şehit Uzman Çavuş Akın'ın anne ve babasının Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yaşadığı öğrenildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ FERDİ GEREKLİ (40)

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ferdi Gerekli'nin (40) Ceyhan ilçesindeki baba evinde yas var.

Şehit Gerekli'nin İstiklal Mahallesi'nde oturan ailesine İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ve Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, acı haberi iletti.

Haberi alan Gerekli'nin kardeşleri Kadir ve Nazan göz yaşı dökerken, kısa süreli fenalık geçirdi. Kadir ve Nazan Gerekli'ye sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberin ardından eve Türk Bayrağı asıldı.

Şehidin babası Adnan ve annesi Aysel Gerekli'nin Hatay'ın Belen ilçesinde tatilde olduğu öğrenildi.

Gerekli'nin evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu bildirildi.

ŞEHİT JANDARMA ER BAHADIR AYDIN (26)

sehit.20150819235631.jpgSiirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 26 yaşındaki jandarma er Bahadır Aydın'ın ailesine şehadet haberi verildi.

Bir grup askeri yetkili, şehidin annesi Emine Zülfiye ve babası Muhsin Aydın'ın, merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi Haber Caddesi'ndeki evine geldi.

Oğullarının şehadet haberini askeri yetkililerden öğrenen aile, büyük üzüntü yaşadı.

Olayı öğrenerek eve gelen ve birbirlerine sarılıp ağlayan ailenin akrabaları ile komşularına, sağlık ekibi müdahale etti.

Trakya Üniversitesi mezunu Bahadır Aydın'ın kısa dönem olarak silah altına alındığı ve terhisine iki ay kaldığı öğrenildi.