BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  DÜNYA

Mesud Barzani'yi sıkıştırdılar! Masaya oturduğu ülkelere bakın!

Bağımsızlık referandumuna Türkiye'nin yoğun tepkisi sürerken Barzani, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Birleşmiş Milletler'le masadaydı. Dikkat çeken görüşmede yabancı heyet temsilcileri erteleme istedi.

Abone ol

IRAK'taki Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül tarihinde yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu ile ilgili tartışmalar ve diplomasi trafiği hızlandı. Bölgesel Kürt Yönetimi başkanı Mesut Barzani, Kuzey Irak'ın Duhok kentinde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve BM'nin Irak'taki temsilcileri ile masaya oturdu.

Barzani ile görüşen yabancı heyet içinde ABD Başkanı'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, BM Temsilcisi Jan Kubis, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker bulunuyordu. Yabancı heyet temsilcileri Mesud Barzani'ye referandumu ertele dediler.

BARZANİ NE YANIT VERDİ?

Sona eren görüşmeye ilişkin resmi bir açıklama gelmezken Barzani 'erteleme' talebine diğer partilerle yapacağı görüşme sonrasında yanıt vereceğini söyledi.

Barzani'nin heyete, referandum kararının partilerin ortak kararı olduğunu belirterek, “Referandumu erteleme kararı sadece bana ait değil, Kürdistan’daki diğer siyasi liderlerle alınan bir karardır. Diğer partilerle yapacağımız görüşmeler ardından size kararımızı ileteceğiz dediği öğrenildi. 

BARZANİ'YE ALTERNATİF SUNULDU

ABD, İngiltere ve BM, 25 Eylül bağımsızlık referandumunun ertelenmesi için Barzani'ye bir alternatif sundu. Başkanlık sitesinde görüşmenin içeriğine dair açıklama yapıldı. Açıklamada heyetin, Başkan Barzani’ye referandumun ertelenmesi için alternatif sunduğu belirtildi.

Yarın herşey olabilir! Flaş Kürdistan parlamentosu kararı

İsrail körüklüyor! Netanyahu'dan Kürtleri gaza getiren açıklama