BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin tatbikatı Rumları gerdi

Rum gazeteleri tatbikat sebebiyle coştu. Türkiye'nin Rum parsellerini işgal edeceklerini iddia ettiler...

Abone ol

Rum Fileleftheros gazetesi, Türkiye’nin, yarın ve sonraki gün sözde bazı Rum bölgelerinde tatbikat yapmayı planladığını iddia etti.

Gazete,"Münhasır Ekonomik Bölge’de (MEB) Türk İstilası. Türkler’den 8, 9 ve 12’nci Kıbrıs Parsellerinde İki Günlük Tatbikat’ başlıklarıyla verdiği haberinde, Türkiye’nin yarın ve öbür gün bazı sözde Rum parsellerini işgal etmeyi planladığını iddia etti.

Türkiye’nin bir hava-deniz tatbikatı gerçekleştirmek için, sözde Rum Munhasır Ekonomik Bölge’yi; daha da somut olarak 8, 9 ve 12’nci parseller içerisinde bulunan bölgeleri bağladığını iddia etti. Gazete, İsraillilerin de Türkler’e yakın bir uzaklıkta tatbikat yapacaklarını öne sürdü.

İSRAİL DE AYNI YERDE TATBİKAT YAPIYOR

"Yarından itibaren Kıbrıs’ın güneyini savaş alanına benzeyecek" diye yazan gazete, bölgenin iki ülkenin tatbikat manzaralarına sahne olacağını yazdı. İsrail’in tatbikat için, her zaman yaptığı gibi, Güney Kıbrıs’ın iznini istediğini ifade eden gazete, Ankara’nın ise bunun tam tersini yaptığını ve kasten Güney Lefkoşa’yı teğet geçtiğini öne sürdü.

Haberinde, Türkiye’nin gerilim ortamını muhafaza etmek ve Rum tarafının AB dönem başkanlığına sorunlar çıkarmak için sürekli bölgede tatbikatlar yapacağı iddiasında bulunan gazete, Türkiye’nin bahse konu bölgeleri, 12-13 Temmuz tarihlerinde ve 05.00-13.00 saatleri arasında tatbikat için bağladığını ileri sürdü.

Ankara’nın, sözde Rum Münhasır Ekonomik Bölge’deki parsellerde gerçekleştirileceği iddia edilen bu tatbikatla, sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti’nin" bölgedeki egemenliğine karşı çıkmayı ve Rum tarafının tahammülünü denemeye çalıştığını öne süren gazete, Ankara’nın, Rum tarafının doğalgaz aramalarıyla ilgili mesaj göndermek istediğini de ifade etti.

Rum kesiminin Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerini takip edeceğini ve Türkiye aleyhinde AB ve BM nezdinde şik?yette bulunmasının beklendiğini kaydeden gazete, İsrail’in ise "Lefkoşa-Kahire hava sahası sınırlarındaki bölgeleri tatbikat için bağladığını" belirtti.

Gazete, İsrail’in bölgedeki hava tatbikatının dün başladığını ve yarın tamamlanacağını ekledi.