BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Esrarengiz Ankara tweetleri için flaş gelişme!

3 gündür süren görüşmelerin ardından Twitter, Ankara'daki patlamadan önce şüpheli paylaşım yapan 3 IP adresinin bilgilerini Türkiye'ye verdi.

Abone ol

Ankara'daki bombalı saldırıyı soruşturan savcılık, olaydan önce Twitter'da şüpheli paylaşımlar yapan üç hesabı soruşturmaya dahil etti. Savcılığın TİB aracılığıyla Twitter'dan acilen istediği üç IP adresi, 36 saat sonra teslim edildi.

Twitter, Ankara'daki saldırıyla ilgili 3 IP adresini Türkiye'ye verdi. 3 hesaptan Ankara'daki patlamadan önce şüpheli mesajlar atılmıştı. IP adreslerinin öğrenilmesi sözkonusu mesajlar için yürütülen soruşturmadaki ilk somut gelişme oldu.

GÖRÜŞMELER 3 GÜN SÜRDÜ

Ankara'daki canlı bomba saldırıları öncesinde şüpheli mesajlar atıldığı belirlenen 3 Twitter hesabıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na başvurdu. Ve bu kişilerin tespitini istedi.

TİB, Twitter yetkilileri ile iletişime geçerek 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında 3 Twitter hesabına ilişkin bilgi istedi.

3 gündür süren görüşmelerin ardından Twitter, Ankara'daki patlamadan önce şüpheli paylaşım yapan 3 IP adresinin bilgilerini Türkiye'ye verdi. 

ŞÜPHELİ TWEETLER

Pir Ozan Abdal @AnatolyTodorov takma adını kullanan kişi 10 Ekim'de 00.22'de paylaşıma başladı. "Selamlar. Yarın Ankara'da büyük bir miting olacak. Bir durumdan bahsetmek istiyorum" diyerek paylaşımlarına başlayan kişi art arda tweetler attı.

Bunlardan en dikkat çekenleri şunlardı:

Kullanıcı daha sonra kendisinin de mitingde olacağını söyledi ve "Yarın orada ölürsem asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi Edirne'den Ardahan'a kadar çok sevdim" dedi.

@AnatolyTodorov adlı kullanıcı paylaşımlarının sonunda "Yarın da mümkün olduğu kadar bilgi geçmeye çalışırım. Eğer ölürsem celalden ya da @GoranMetseyan'dan öğrenirsiniz. RT yapın bol bol" diye yazdı. Bu paylaşımdaki @GoranMetseyan adlı kullanıcının da bilgileri edinilmeye çalışılıyor.

Dinebereday @DrBereday takma adlı kullanıcı ise 00.58'de paylaşımında "'Bomba" Ankara'da patlayacak diye yazdı. 

Söz konusu hesaplar daha sonra kendilerini korumaya aldılar. Paylaşım yapmadılar. Twitter'dan artık bu hesapların yaptığı paylaşımlara ulaşmak mümkün değil.