BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06

Türkiye'nin korku salan yeni silahları

Türkiye'nin korku salan yeni silahları

Milli silahlarımıztürk savunma sanayi son yıllarda yaptığı atakla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardı. başbakan erdoğan'ın açıkladığı 2023 hedefleri arasında da yer alan milli tank, milli uçak ve milli uydu projeleri devletin büyük kararlılığı ile devam ediyor. türkiye'nin...

Türkiye'nin korku salan yeni silahları

İNSANSIZ DENİZ ARACI

İDA, her türlü hava koşullarında deniz ve iç sularda kullanılabileceğini, özel tasarlanan dizaynı sayesinde devrilmeden yoluna devam edebilecek.

Araç, uzaktan kumanda ve üzerindeki anten sistemiyle 50 kilometre mesafeden kontrol edilebilirken GPS ve uydu kullanılarak da dünyanın her tarafından sevk ve idare edilebilecek. Kumanda sisteminde arıza olması ve iletişimin kesilmesi halinde İDA'nın otomatik pilotu sayesinde suya ilk bırakıldığı yere dönecek şekilde tasarlandı.

Türkiye'nin korku salan yeni silahları

KASIRGA TR-300 FÜZESİ

WS-1 roket sistemi Üzerine şekillenen 302mm çapındaki Kasırga roketi; fren halkası takılı olarak 80km, fren halkası takılı olmadan 100km menzile ulaşabilmektedir.

Türkiye'nin korku salan yeni silahları

MELTEM DENİZ KARAKOL UÇAĞI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 6 adet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 3 adet olmak üzere toplam 9 adet CN-235 tipi uçakların görev sistemlerini oluşturan donanımı için Komuta Kontrol Sistemi geliştirilmesi ve uçak platformlarına kurulumu ve entegrasyonu projesidir.

Bu projenin iki ana alt sisteminden biri olan Yer Destek Sistemlerinde iş paketlerinin yüzde 90'ı HAVELSAN tarafından geliştirilmiştir. Diğer ana alt sistemi olan Hava Platformu kısmında ise fonksiyonel görev bilgisayarı yazılımları geliştirilmektedir.

Türkiye'nin korku salan yeni silahları

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ (MPT)
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ve alt yüklenici Kale Kalıp tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Milli Piyade Tüfeği'nin (MPT) tasarımı karara bağlandı.