BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyenin en yeşil kenti

Kişi başına düşen yeyil alan miktarı şu anda 17 metrekare... Hedef ise 20 metrekareye çıkmak. Gökçek şimdi yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Abone ol

Başkentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını 17 metrekareden 20 metrekareyi çıkarmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni dönemde Öveçler Rekreasyon alanı projesini hayata geçiriyor.

Öveçler’de 90 bin metrekare alana kurulacak rekreasyon alını içerisinde bölgenin yaş guruplarına göre ihtiyaç duyduğu tesisler de yapılacak. Yaşlılar hizmet merkezi ve Türk Musikisi Müzesi’nin de yer alacağı alanda iki adet restoran da Ankaralı misafirlerini ağırlayacak. Konser salonu, sanat evi, yaya yolları, göletler, açık spor alanları ve gösteri platformunun da hizmet vereceği Öveçler Rekreasyon Alanı’nda çocuklar için oyun alanları da düzenlenecek. Fen Parkı, çayır ve dinlenme mekânları ile pasif yeşil alanlar da tamamlanarak Başkentlilerin hizmetine sunulacak.

HEDEF 20 METREKARE
Ankara da kişi başına düşen yeşil alanı 2 metrekareden 17 metrekareye çıkardıklarını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şimdi hedeflerini ise 20 metrekare olarak belirlediklerini ifade etti. Rekreasyon alanı içerisinde birçok sosyal ve sportif tesisin olacağını da belirten Gökçek, “90 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek rekreasyon alanı ve tesisler bölge halkının birden çok ihtiyacını karşılayacak.


Vatandaşlarımız hem yeşil alana hem de birçok tesise aynı anda kavuşmuş olacak. Dikmen Vadisi, Göksu, Harikalar Diyarı, Mavigöl ve Mogan Park’ı tamamlayarak Ankara’yı bu alanda dünya birincisi yaptık. Önümüzdeki dönemde de birçok rekreasyon alanını hizmete sokacağız” dedi.

İŞTE YENİ PROJE;