BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin en temizleri seçildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen en temiz köy, kent ve organize sanayi bölgesi yarışmasının birincileri belli oldu.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Türkiye’nin en temiz kenti', 'Türkiye’nin en temiz köyü', 'Türkiye’nin en temiz organize sanayi bölgesi' ve 'Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi' yarışmaları sonuçlandı. 

EN TEMİZ KÖY İZMİR BADEMLİ KÖYÜ

Türkiye’nin en temiz köyü yarışmasında sonuçlar şöyle;

1. İzmir’in Bademli köyü
2. Kahramanmaraş’ın Hacıağalar köyü
3. Kırklareli’nin Armağan köyü

1.20120605125952.jpg
(Bademli Köyü)

Seçilen köylerin bağlı olduğu il özel idarelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çöp toplama aracı hediye edildi.

EN TEMİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Türkiye’nin en temiz kenti yarışmasında büyükşehir belediyeleri kategorisinde ise sıralama şöyle;

1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi
2. Bursa Büyükşehir Belediyesi
3. Sakarya Büyükşehir Belediyesi

2.20120605130112.jpg

EN TEMİZ ŞEHİRLER

Türkiye’nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 50 bin ve 750 bin arasında olan belediyelerde de sıralama şöyle oluştu;

1. Denizli Belediyesi,
2. Bolu Belediyesi
3. Kütahya Belediyesi

3.20120605130250.jpg

Türkiye’nin en temiz kenti yarışmasında nüfusu 10 bin ve 50 bin arasında olan belediyelerde birinciliği Didim Belediyesi, ikinciliği Eğirdir Belediyesi, üçüncülüğü Çiftlikköy Belediyesi elde etti.

EN TEMİZ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Türkiye’nin en temiz organize sanayi bölgesi yarışmasında Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi birinci seçildi, Kocaeli TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ikincilik ödülüne, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin en temiz sanayi tesisi yarışmasında Çimsa çimento sanayi birinciiliği kazandı, ikiciliği Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi, üçüncülüğü Ford Otomotiv elde etti.

Yarışmada dereceye giren köylere çevre beratı, bilgisayar ve yazıcı, büyükşehir belediyelerine çevre beratı, belediyelere çevre beratı ve vidanjör, en temiz organize sanayi bölgesi ve en temiz sanayi tesisi yarışmalarında dereceye girenlere çevre beratı hediye edildi.