BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin en lüks yuvası onların!

Maltepe'de, bir kahvehanenin duvarında asılı 'lüks' lambasının üzerine yuva yapan kumrular, 10 yıldır burada yaşıyor.

Abone ol

Kumruların yavruları beslemesi için kahvehane her sabah 1 saat erken açılıyor. Müşteriler, neşe kaynağı olan kumruları ilgiyle izliyor.

Güzelyalı'da bir kahvehanenin açık unutulan penceresinden giren kumrular, zamanla kahvede bulunan 'lüks' lambasına yuva yaptı.

luks-1.jpg

Bir sabah kahvehaneyi açtıklarında karşılaştıkları manzaraya şaşıran kahvehane sahipleri ve müşteriler, bu duruma zamanla alıştı.

Yaklaşık 10 yıldır kahvehaneyi yuvası olarak kullanan kumrular, her yıl kahvenin değişik yerlerine yuvalar yapıyor.

luks-2.jpg

Bazen yuva yapmakta zorlanan kuşlara kahve sahipleri ve müşteriler yardım ediyor.

Sabah erken saatlerde yavrusunu beslemeye gelen anne kumru için fedakarlık yapan çalışanlar, kahvehaneyi 1 saat erken açıyor. Her sabah açılan pencerelerden giren anne kumru, kahvehane sakinlerinden rahatsız olmadan yavrusunu besliyor.

Bütün gece kalabalık olan kahvehanede yaşayan yavru kumru ise yuvasında tek başına sabah annesinin getireceği yemeği bekliyor.

Kumruların yaklaşık 10 yıldır kahvehanede yaşadığını belirten iş yeri sahibi Gani Öztürk, "Bunlar geldi, yerlerde dolaşıyorlardı. Sonra tüplerin üstünde gezinmeye başladılar. Yuva yapmak için çöp toplamaya başladılar. Biz de destek olduk, sağlam çöplerden tüplerin üzerine yuva yapmalarına yardımcı olduk. Üç gün sonrada ilk yumurtalarını verdiler. Sonradan da devamlı şekilde buraya abone oldular. Geceleri gelmiyorlar. Gündüzleri ben burayı sabah 1 saat ben erken açıyorum. Kışın da soğukta yem bulamazlar diye kırık buğdayla su gibi bir yem yapıyorum. Onunla yavruları besliyorlar." şeklinde konuştu.

luks-3.jpgMÜŞTERİLER MEMNUN

Müşterilerin gayet mutlu olduğunu belirten Öztürk, bugüne kadar 500'ün üzerinde yavru aldıklarını ve hiçbir müşterisinden bugüne kadar tepki gelmediğini söyledi.

Hayvanlardan rahatsız olmadıklarını söyleyen müşteriler ise kumrulardan rahatsız olmadıklarını, hoşlarına gittiğini ve herkesin hayvanlara sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Müşteriler, kumruların neşe kaynakları olduğunu dile getirdi.