BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  POLİTİKA

Türkiyenin en genç belediye başkanı

Denizli'nin Çıtak beldesi Türkiye'nin en genç belediye başkanını seçti. Onun yaşıtları henüz yolun başında o ise başkan. Bakın kaç yaşında.

Abone ol

Denizli'nin Çivril ilçesi Çıtak beldesinde, Türkiye'nin en genç belediye başkanı seçilen Sadri Porhan, 27 yaşında...

Çivril'in Çıtak beldesinde, yerel seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığını kazanan Sadri Porhan (27), 50 yılda yapılamayan hizmeti beş yılda yapacağını savundu. Porhan, Türkiye'nin en genç belediye başkanı olarak, Türkiye'nin en iyi hizmet eden belediye başkanı olmak istediğini kaydetti.

Porhan, dedesinin de CHP'den belediye başkanlığı yaptığını dile getirerek, kasabanın 50 yıldır hep sol partili adayı seçtiğini, 1989'da kasabanın ilçe yapılmasının gündeme geldiğini, fakat siyasi nedenlerle bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

''Çıtak, hizmet alımı bakımından yıllardır beklediğini bulamayan bir belde olduğu için halk, aday olmam konusunda ısrar etti'' diyen Porhan, kendisinin beldeye verimli olacağını düşündüklerinden, ''İllaki aday ol isteğinde bulundular'' dedi.

''Yaptığımız araştırma sonucunda beldede büyük bir desteğin olduğunu anladım ve aday olma kararı aldım'' diyen Sadri Porhan, kurdukları ekiple güzel bir çalışma ortamında seçim çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.