BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  POLİTİKA

Türkiye'nin elini yıkaması lazım

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, darbelere karşı açılan davaları ve Ağar'ın hapse girmesini değerlendirdi.

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'nin bu karanlık olayları temizlemesi lazım. Elini yıkaması lazım ki geleceğine aydınlık bir şekilde baksın'' diye konuştu.

Kurtulmuş, AA muhabirine, Yargıtay'ın Mehmet Ağar hakkında verilen 5 yıllık hapis cezasını onadığını belirterek, Ağar'ın cezasını çekmek üzere cezaevine gireceğini hatırlattı.

Ağar'ın ceza almış olmasının Susurluk dosyasının aydınlanması anlamına gelmediğine dikkati çeken Kurtulmuş, ''Susurluk dosyasının açılması zorunludur. Susurluk sadece oradaki bir bir trafik kazasından ibaret değildir. Bir dönem içinde yapılmış olan birçok faili meçhul cinayetler vardır. Kurşunu sıkanın belli, karar verenlerin belli olmadığı bir takım cinayetler işlenmiştir. Onların mutlaka aydınlatılması lazım'' şeklinde konuştu.

''Türkiye geçmişini temizlemeden, geçmişine emniyetle arkasına yaslanmadan asla geleceğini kuramayacaktır ya da geleceğinden emin olamayacaktır'' diyen Kurtulmuş, ''Dolayısıyla Türkiye iki de bir dönüp 'Susurluk'ta ne olmuştu, 28 Şubat'ta, 12 Mart'ta ne olmuştu, 12 Eylül'de ne olmuştu' diye uzun süre bu tartışmalar içinde kalamaz'' ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin geçmişinde askeri ihtilallerin bulunduğunu belirterek, bunların niteliğinin mutlaka ortaya çıkması ve bütün karanlık noktaların aydınlatılması gerektiğini kaydetti.

ŞAİBELİ ÖLÜMLER AYDINLATILSIN

Geçmişteki faili meçhul cinayetlerin mutlaka aydınlatılması gerektiğine de işaret eden Kurtulmuş, rahmetli Turgut Özal'ın ölümünden Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazasına, Bedri İncetahtacı'nın ölümünden Aydın Menderes'in kazasına kadar bütün karanlık ve şaibeli ölümlerin aydınlatılması gerektiğini bildirdi.

Bazı karanlık odakların halkı birbirine kırdırmaya çalıştığını ileri süren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Türkiye, 1980 öncesinde yaklaşık 6 bin evladını gencecik yaşta kaybetti. Sağcılar solcuları, solcular sağcıları vurdu. Türkiye'de maalesef birçok toplumsal olaylar oldu. Mesela 1969'daki kanlı pazar, 1977'da Taksim'deki onlarca insanın öldüğü DİSK'in mitingine karşı yapılan provokasyon, arkasından Çorum, Maraş olayları. Hamido'ya yapılan bombalı suikast, Gazi olayları gibi bir sürü karanlık olaylar var. Bu olayların aydınlığa kavuşturulması lazım.''

BUNLAR AYDINLATILMAZSA YARIN ÇOK SUSURLUK'LAR OLUR

 ''Türkiye'nin bu karanlık olayları temizlemesi lazım. Elini yıkaması lazım ki geleceğine aydınlık bir şekilde baksın'' diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bunlar aydınlatılmazsa yarın çok Susurluk'lar olur, yarın çok 28 Şubat'lar olur. Türkiye'nin geçmişine güvenli bir şekilde yaslanması için geçmişini temiz hale getirmesi lazım. Geleceğini de aydınlık bir şekilde kurmak için mevcut siyasal sistemin ciddi bir şekilde millet egemenliği çerçevesinde yeniden yapılanması zorunludur. Böyle bir sonuca ulaşılmazsa birkaç gün, birkaç hafta ve bir ay magazinsel olarak bu konuları konuşuruz. Ahmet, Mehmet Paşa'yı, Sayın Ağar'ı, Sayın Bir'i konuşuruz ama Türkiye'de sistem olduğu gibi kalır. Türkiye'nin karanlık odakları güçlerini olduğu gibi korurlar. Bundan endişe ediyoruz.''