BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,82
ALTIN 2.476,59

Türkiye'nin 'cennet köyleri'

Türkiye'nin 'cennet köyleri'

Skyscanner Türkiye'nin güzelliği ile ünlü, keşke oraya göç edebilsem dedirten 7 köyünü seçti.

Türkiye'nin 'cennet köyleri'

Hemen hepimiz şehir hayatından ve çalışmaktan bunaldığımızda köy yaşamını düşlemeye başlarız, oralarda yaşama hayalleri kurarız. Skyscanner Türkiye'nin güzelliği ile ünlü, keşke oraya göç edebilsem dedirten 7 köyünü seçti.
1. Şirince - Selçuk, İzmir

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı eski bir Rum köyü olan Şirince, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012'de kopacağı söylenen kıyamette güvenli bölge olduğu gerekçesiyle gündeme gelmişti. Şirince'de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, kiraz gibi çeşitli meyveler de yetiştiriliyor. Her evi, her sokağı ile insanı kendine çeken köyün çarşısı ve tepesindeki kilisenin manzarası da mutlaka görülmeli.

Türkiye'nin 'cennet köyleri'

2. Adrasan - Kumluca, Antalya

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar köyü sınırlarında bulunan bu köy, yakınlarındaki Olimpos ve Çıralı beldeleri gibi SİT alanında yer alıyor. Yapılaşmanın yasak olduğu köydeki işletmelerin %80'i köy halkı tarafından kurulmuş ve işletiliyor. Yazın yerli ve yabancı halkın rağbet ettiği bu harika köy deniz, kum ve güneş açısından çok zengin. Sakinlik arayanların uğrak yeri olduğu için de öyle eller havaya eğlencesi bulunmuyor.

Türkiye'nin 'cennet köyleri'

3. Kayaköy - Fethiye, Muğla

Türkiye'nin en bilindik köylerinden olan Kayaköy, aslında Levissi ve Karmylassos olarak da bilinen eski bir Rum köyü. Köy halkı mübadele ile Yunanistan'a göç edince, yerine batı Trakya'dan gelen Türk aileler yerleşmiş ancak gelenler köy evlerine alışamayıp ovada kendi yerleşimlerini kurmuşlardır. Küçük bir marketi, kahvehanesi ve şirin bahçeli evleri olan Kaleköy, bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrasa da kışın yaklaşık 50 hanelik ufak, sakin bir yere dönüşüyor. Köyde gezerken karşınıza devasa inekler ya da otlamaya çıkmış koyun sürüleriyle karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek!

Türkiye'nin 'cennet köyleri'

4. Bitez - Bodrum, Muğla
Bodrum'un merkeze çok yakın köylerinden biri olan Bitez, aslında sahil şeridi ile ünlü olsa da, Perşembe günleri kurulan Bitez Halk Pazarı'na uğrayanlar şunu bilir ki, o sahile inen yolda yaz-kış yaşam dolu şirin bir Ege köyü bulunur. Ünlü Bitez Dondurmacısı, mantıcı, kasap, yeni açılan kafeler ve bir ilkokulun bulunduğu köy, Bitez Yalısı'na ve Bodrum'a yakınlığıyla da oldukça popüler.