BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Türkiye'nin birinci gündemi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörü ve terörün zararlarını eleştirdi

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de en önemli gündem maddesinin terör olduğunu ifade etti. Destici, terörün zararlarını da değindi.

BBP'ye göre Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin terör olduğunu, ancak son günlerde bedelli askerlik, vicdani ret ve Dersim olayları gibi konuların ana gündem maddesi haline geldiğini kaydeden Destici, şöyle dedi: ''Bize göre Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür. Terör sürdüğü sürece de terördür. Terör bitmediği sürece Türkiye'nin diğer problemlerini de çözme şansı maalesef çok zayıftır. Onun için Türkiye'nin bir an önce bu terör belasından kurtulması gerekiyor. Terörün önüne veya üstüne başka bir gündem maddesi koymak, Türkiye'nin ana gündem maddesini ötelemek anlamına gelir.''

ZARAR SADECE ŞEHİTLE OLMUYOR

Destici, terörün Türkiye'ye zararının sadece şehitler olmadığını, 27 yılda terörle mücadeleye 500 milyar dolara yakın bir paranın harcanmamış olması durumunda, bugün 75 milyonluk nüfusun yaklaşık 65 milyonunun açlık ve yoksulluk sınırı altında bir gelire mahkum olmayacağını belirtti. 

KARDEŞ KAVGASI ÇIKARIP...

Terörün bir diğer zararının da kardeşliğe olduğunu vurgulayan Destici, ''İçeride ayrı bir etnik savaş, bir Türk-Kürt kavgası çıkartılarak, bir kardeş kavgası çıkarılmak ve Türkiye'nin parçalara ayrılıp, daha sonra da yutulması gibi bir hesap dönüyor'' dedi. Bu sorunun güvenlik, özgürlük ve refah boyutunda çözüleceğine inandıklarını belirten Destici, Türkiye'de 27 yıldır terörle gerçek anlamda mücadele edilmediğini, ediliyormuş gibi yapıldığını savundu. Destici, terörle mücadele konusunda şu andaki hukukun yetersiz olduğunu gördüklerini kaydederek, bu konuda yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.